Lavrov spune că „descendenții lui Napoleon Bonaparte, în colaborare cu anglo-saxonii” vor din nou să învingă Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a făcut miercuri o declarație acuzatoare în ajunul Zilei Victoriei asupra Germaniei naziste, sărbătorită în Rusia pe 9 mai, sugerând că "descendenții lui Napoleon și Hitler" colaborează cu anglo-saxonii pentru a înfrânge din nou Rusia, potrivit informațiilor furnizate de EFE, notează Agerpres.

Lavrov, după ce a depus o coroană de flori în memoria diplomaților căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, a acuzat aceste țări - referindu-se la Franța, Germania, SUA și Regatul Unit - că au intenția de a distruge și supune Rusia "intereselor lor hegemonice egoiste".

"Ziua Victoriei are o semnificație specială astăzi, deoarece sărbătorim această mare victorie, în timp ce nazismul ridică din nou capul", a subliniat Lavrov, citat într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe rus.

Ministrul de externe rus a afirmat că "noii lideri ai lumii încearcă să se răzbune pentru încercările lor inutile și seculare de a subordona patria noastră intereselor lor".

Pentru a-și atinge obiectivele, acești lideri utilizează "regimul nazist deschis din Ucraina", a adăugat Lavrov.

El a mai menționat că o "majoritate mondială" de țări se opune acestor încercări occidentale de dominare, caracterizând această abordare ca pe o "junglă impenetrabilă".

"Majoritatea țărilor înțeleg că Rusia luptă pentru toți cei care doresc să trăiască conform propriilor lor standarde și tradiții, și care nu doresc să fie sub incidența unor noi manifestări ale nazismului sau a discriminării rasiale", a continuat Lavrov, sugerând că Occidentul își impune propriile sale standarde asupra sateliților săi.

EFE notează că Rusia a convocat ambasadorii Franței și Regatului Unit în această săptămână, ca urmare a declarațiilor liderilor acestor țări cu privire la o posibilă desfășurare a trupelor NATO în Ucraina și la dreptul Kievului de a ataca ținte pe teritoriul Rusiei cu ajutorul armelor occidentale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel