Lavrov: Rusia nu refuză negocierile, dar cu cât Ucraina întârzie cu atât va fi mai greu

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Invazia rusă în Ucraina. Foto: Forțele armate ucrainene
Invazia rusă în Ucraina. Foto: Forțele armate ucrainene

Rusia nu refuză negocierile cu Ucraina, dar amânarea lor ulterioară de către Kiev va complica posibilitatea atingerii unui acord cu Moscova, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la postul de televiziune "Rossia-1", într-un interviu acordat emisiunii "Moscova, citat de Radio România.

Serghei Lavrov a amintit că poziţia Moscovei a fost declarată de preşedintele rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri cu conducerea Dumei de Stat şi şefii fracţiunilor.

"Adresându-se participanţilor la întâlnire, preşedintele a vorbit despre "istoria" ucraineană şi a subliniat că partea rusă nu refuză negocierile, dar cei care o fac ar trebui să înţeleagă că cu cât întârzie mai mult acest proces, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi", a subliniat ministrul rus, răspunzând la întrebările jurnalistului Pavel Zarubin.

 

Putin a purtat o discuție telefonică cu Emmanuel Macron

 

Amintim că tot azi, preşedintele francez Emmanuel Macron i-a declarat omologului său rus Vladimir Putin că "ocupaţia rusă se află la originea riscurilor" la care este expusă centrala nucleară ucraineană Zaporojie şi i-a cerut să retragă "armele grele şi uşoare", a anunţat palatul Elysee, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Macron "va rămâne în contact" cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, precum şi cu directorul general al AIEA, Rafael Grossi, "şi va rediscuta" cu Putin "în zilele următoare pentru găsirea unui acord care să garanteze securitatea centralei", a adăugat preşedinţia franceză într-un comunicat.

El a condamnat de asemenea "continuare operaţiunilor militare ruse din Ucraina şi a reamintit cerinţa ca acestea să înceteze cât mai curând, să se lanseze negocieri şi să fie restabilite suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei", conform aceluiaşi comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel