Lavrov, întrebat dacă Armata rusă va agresa și alte țări spune că „Rusia nu a atacat Ucraina” și acuză pericolul înarmării Kievului

Sistem portabil antiaerian Stinger, sursă foto: US Army
Sistem portabil antiaerian Stinger, sursă foto: US Army

Ministrul de Externe de la Moscova Serghei Lavrov a susținut o declarație de presă după negocierile pe care le-a purtat cu omologul său Dmitro Kuleba.

Ne aflăm în a 15-a zi a agresiunii fără precedent a Federației Ruse în Ucraina, dar la Antalya, în Turcia, Serghei Lavrov spune că ... Rusia nu a atacat Ucraina.

Moscova continuă cu narativul ei cu privire la „operațiunea militară specială” pentru denazificarea și demilitarizarea Ucrainei, pe care nu o consideră un atac împotriva unui stat suveran.

Întrebat dacă Federația Rusă va ataca și alte state europene, Lavrov a precizat că acest lucru nu se va întâmpla și că „Rusia nu a atacat Ucraina”.

Negocierile de azi nu au avut niciun rezultat.

Pe de altă parte Serghei Lavrov a acuzat Occidentul de înarmarea Ucrainei și a atras atenția asupra unui pericol uriaș. Anume acela ca miile de sisteme portabile de rachete antiaeriene (MANPADS) pe care statele NATO le-au livrat Ucrainei să fie folosite de „teroriști” împotriva aviației civile.

„Unde vor ajunge aceste mii de sisteme portabile antiaeriene este întrebarea pe care o adresăm colegilor noștri din Uniunea Europeană”, spune Lavrov, care a adăugat că aceste sisteme pot destabiliza și amenința aviația civilă în întreaga Europă, ele fiind în acest momente distribuite fără un control.

De partea cealaltă ministrul Kuleba a precizat că Ucraina a dorit să discute despre o încetare completă a focului pentru 24 de ore, dar Lavrov nu a dorit decât să abordeze probleme culoarelor umanitare.

Întâlnirea din Antalya, desfăşurată timp de o oră şi 40 minute, în prezenţa şefului diplomaţiei ţării gazdă, Mevlut Cavusoglu, a fost prima la nivelul miniştrilor de externe de la Moscova şi Kiev de când Rusia a declanşat invazia în Ucraina, la 24 februarie, în urmă cu exact două săptămâni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel