Lavrov amenință R. Moldova: Un atac asupra trupelor ruse din Transnistria va fi considerat act de război

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Națională. Sursă foto: Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova
Armata Națională. Sursă foto: Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, își continuă declarațiile amenințătoare la adresa Republicii Moldova. 

După ce a acuzat Chișinăul că ar evita un dialog direct cu Tiraspolul pentru că și-ar dori soluționarea conflictului pe altă cale decât cea diplomatică, acum acesta a menționat că orice atac asupra militarilor ruși staționați ilegal în stânga Nistrului va reprezenta un atac asupra Federației Ruse.

 ”În ceea ce privește interesele noastre, acolo se află pacificatorii noștri, se află Grupul Operativ al Trupelor Ruse, soldații noștri care păzesc cel mai mare depozit de muniții din Europa, la Cobasna și toți trebuie să înțeleagă că orice acțiuni care vor pune în pericol securitatea militarilor noștri vor fi interpretate, în concordanță cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse” a declarat Lavrov, citat de publicația Deschide.md.

Trupele ruse sunt staționate ilegal în regiunea transnistreană de 30 de ani. În ciuda apelurilor repetate ale Chișinăului de a le retrage, Moscova spune că acestea au misiunea de a menține pacea și acuză R. Moldova că își dorește escaladarea conflictului de pe Nistru.

Ieri, Serghei Lavrov a declarat că Moscova va face totul pentru a proteja interesele populației rusofone din R. Moldova, iar autoritățile de la Chișinău ar evita un dialog direct cu Tiraspolul pentru că și-ar dori soluționarea conflictului pe altă cale decât cea diplomatică.

Drept răspuns, Biroul Politici de Reintegrare a notat că abordarea Chișinăului privind modul de rezolvare a conflictului transnistrean rămâne neschimbată și vizează soluționarea sa pe căi pașnice și politice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel