Laude marca Lukașenko: “Eu și cu Putin am planificat operația din Kazahstan într-o oră”

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, s-a întâlnit, pe 15.01.2022, cu militarii din cadrul contingentului care a îndeplinit misiuni în Kazahstan, în cadrul forțelor de menținere a păcii ale OTSC. Cu această ocazie, șeful statului belarus a declarat că “el și cu Putin au planificat operația din Kazahstan într-o oră”.

“Toată această operație a fost planificată, până la cele mai mici detalii, de doi președinți: din Rusia și Belarus. În decurs de o oră, planul a fost conturat. Apoi, Ministerele Apărării, sub conducerea lui Șoigu și Khrenin, au detaliat planurile cu Statele Majore, iar în câteva ore primele avioane au zburat în Kazahstan. Totul s-a făcut rapid și hotărât, fără ezitare”, a precizat Lukașenko.

Președintele a mai semnalat faptul că eforturile comune ale Belarusului și Rusiei nu numai că “au răcit ardoarea teroriștilor și extremiștilor controlați din exterior, dar au și arătat întregii lumi legăturile strânse aliate, precum și capacitatea și potențialul OTSC”.

Acesta și-a exprimat recunoștința pentru Ministerul rus al Apărării și pentru piloții militari ruși, care au organizat și au asigurat cu promtitudine transportul contingentului militar al Republicii Belarus în și din Kazahstan.

 

Belarusul a avut militari și forțe speciale în Kazahstan

 

Comentariul autorului: Republica Belarus a participat la Forțele de menținere a păcii ale OTSC din Kazahstan cu o companie (100 de militari) din cadrul Brigăzii 103 Desant-Asalt - Vitebsk, aparținând Forțelor pentru Operații Speciale (FOS).

Militarii din Belarus au fost îmbarcați, împreună cu tehnica din dotare, în opt avioane militare de transport rusești de tip Il-76MD de pe aerodromul din Machulishchi și deplasați în Kazahstan în prima zi a operațiunii desfășurate la nivelul OTSC (06 ianuarie). Aceștia au fost repatriați, tot cu ajutorul avioanelor rusești, pe 14 ianuarie.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel