Landul german Renania-Palatinat va susţine o municipalitate afectată de retragerea trupelor americane

Eduard Pascu |
Data publicării:

Şefa guvernului landului german Renania-Palatinat, Malu Dreyer, le-a promis luni oficialilor locali din zona bazei militare a SUA de la Spangdahlem că le va susţine regiunea, care va fi probabil afectată de reducerea efectivelor americane din Germania, transmite dpa.

"Orice s-ar întâmpla până la urmă la Spangdahlem - şi sperăm că foarte puţin - statul va susţine desigur consiliul local şi primăriile prin toate măsurile necesare", a spus Dreyer. Ea a adăugat că principalul obiectiv este menţinerea bazei militare americane de la Spangdahlem şi revenirea asupra deciziei Statelor Unite. "Luptăm pentru acest loc", a declarat ea, transmite Agerpres.

Săptămâna trecută, SUA au anunţat că vor transfera în Italia avioanele de luptă F-16 de la Spangdahlem. Decizia vizează 4000 de militari de la baza unde trăiesc 11.000 de oameni, inclusiv familii ale militarilor.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis retragerea a circa 12.000 de militari staţionaţi în Germania.

Citește și: Armata germană va veni în sprijinul landurilor din care se retrag trupele americane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel