Kuleba: Rusia pregătește o ”ofensivă majoră” în Ucraina pentru începutul lui 2023

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat, pe 13.12.2022, că, în pofida unor înfrângeri și probleme militare repetate, forțele ruse vor putea fi capabile să lanseze o ofensivă majoră în Ucraina, până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie anul viitor.

De câteva săptămâni, Rusia continuă să atace ținte civile, în special infrastructura energetică ucraineană.

“Cred că potențialul Rusiei de a lansa o ofensivă, eventual o ofensivă majoră, poate fi restabilit cândva la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie 2023. Asta încearcă să facă. Și, desigur, noi încercăm să prevenim acest lucru”, a declarat marți șeful diplomației Ucrainei în fața reporterilor la un adăpost antiaerian din centrul Kievului.

Potrivit acestuia, Moscova încă speră să treacă prin liniile de apărare și să pătrundă mai adânc în teritoriul Ucrainei. El a făcut referiri la mobilizarea militară anunțată în Rusia, la pregătirea noilor recruți și la transferul de arme grele.

Kuleba a adăugat că obiectivele președintelui rus, Vladimir Putin, nu s-au schimbat de la ordinul dat în luna februarie pentru invadarea Ucrainei. Acesta intenționează să cucerească întregul teritoriu ucrainean. Șeful diplomației Ucrainei a îndemnat, așadar, Occidentul să nu asculte “declarațiile goale ale Kremlinului”, care nu dorește pacea, ci o întrerupere a agresiunii, pentru ca mai târziu să o poată continua.

Anterior, secretarul de stat american Anthony Blinken a avertizat că Rusia ar putea încerca să încheie un armistițiu fictiv pentru a permite trupelor ruse să se regrupeze și să atace din nou Ucraina.

Sursa: teraz.sk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel