Kuleba consideră o „confuzie nefericită” declarația „Marea Britanie nu e Amazon” cu referire la recunoștința Ucrainei față de sprijinul militar primit

Darius Muresan |
Data publicării:
Tanc britanic Challenger, alături de Leopard german și tehnică de luptă americană, în Ucraina. Foto: Forțele armate ucrainene
Tanc britanic Challenger, alături de Leopard german și tehnică de luptă americană, în Ucraina. Foto: Forțele armate ucrainene

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, susţine că declaraţia secretarului britanic al apărării, Ben Wallace, potrivit căreia Ucraina nu mulţumeşte suficient Londrei pentru sprijinul primit în războiul cu Rusia este o confuzie nefericită. 

"Cred că a fost o confuzie nefericită din partea ministrului britanic (secretarul britanic al apărării, Ben Wallace - n.r.). De fapt, premierul britanic, Rishi Sunak, a infirmat cuvintele ministrului său şi a spus că apreciază recunoştinţa Ucrainei, care este exprimată în mod regulat, în diferite formate", a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene, citat de Rador.

Kuleba a declarat că nimeni nu are niciun motiv să acuze Ucraina de vreun fel de ingratitudine.

"Dar adevărul este că, iertaţi-mă, suntem în război. Iar când colegii, miniştrii, jurnaliştii străini mă întreabă adesea dacă am primit suficiente arme, eu le răspund că armele vor fi insuficiente exact atât timp cât va dura drumul nostru către victorie. Când vom câştiga, voi spune ''mulţumesc, armele au fost suficiente'', a explicat Dmitro Kuleba.

Șeful diplomației ucrainene a mai remarcat că, la summitul NATO de la Vilnius, delegaţia ucraineană a stat alături de cea britanică, iar miniştrii apărării au convenit asupra unei importante decizii militare referitoare la arme, cu care Wallace a fost de acord.

 

„Marea Britanie nu e Amazon”, o declarație care a stârnit replici între Londra și Kiev

 

2. Ministrul ... (tancurile-challenger-2-au-ajuns-in-ucraina_80876800.jpg)

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov și comandantul ucrainean Maksim Mirhorodski prezintă noile vehicule militare transferate de statele occidentale către Forţele Armate Ucrainene, 27 martie 2023. Sursa Foto Twitter: Oleksii Reznikov.

Kuleba a subliniat că toate deciziile continuă să fie luate aşa cum trebuie.

„Iar faptul că cineva de acolo nu se consideră Amazon (magazin online - n.r.)... Noi ne-am opune dacă ar deveni Amazon... Să rămână un mare depozit de arme britanice deschis Ucrainei. Suntem foarte recunoscători tuturor - ţării care a furnizat un singur obuz şi ţării care a dat 100.000 de obuze. Le suntem recunoscători tuturor", a adăugat ministrul.

Dmitro Kuleba a făcut aceste precizări în contextul în care secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a sugerat recent că Ucraina ar trebui să pună mai mult accent pe recunoştinţa faţă de Occident pentru asistenţa acordată.

Wallace a afirmat că, în 2022, a mers în Ucraina şi a primit o listă de arme necesare Kievului. "Nu suntem Amazon. Le-am spus asta anul trecut, când am condus 11 ore până acolo, pentru a primi o listă", a afirmat oficialul britanic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel