Kremlinul va ucide neasumat prizonierii ucraineni din Batalionul Azov. Sarcina a fost pasată autorităților separatiste nerecunoscute din Donețk

CătălinCostea |
Data publicării:

Zilele trecute, în așa-zisa Republică Populară Donețk din Ucraina, a fost ridicat moratoriul asupra pedepsei cu moartea, prin modificarea articolului corespunzător din Codul de procedură penală al acestei republici nerecunoscute oficial la nivel internațional.

Potrivit Codului de procedură penală, de la 1 iulie 2022 pedeapsa cu moartea este introdusă pe teritoriul republicii separatiste. Decizia a fost adoptată în contextul în care Moscova a decis ca în ​​acest teritoriu separatist să fie cercetate principalele dosare penale intentate luptătorilor ucraineni din Batalionul Azov și voluntarilor internaționali capturați.

Anterior, moratoriul abrogat prevedea ca pedeapsa cu moartea și executarea sentințelor să fie amânate până la 1 ianuarie 2025.

Deja la Donețk a avut loc prima condamnare la moarte, pronunțată împotriva a doi militari din cadrul Batalionului Azov, subunitatea Medvedi SS (Urșii), după cum informează o serie de postări Telegram rusești.

Informația este încă neoficială, autoritățile separatiste evitând să o confirme până în prezent. Cu toate acestea, se cunoaște deja că una dintre cele două persoane condamnate este Konstantin Nikitenko, trăgător pe transportor auto blindat, iar cealaltă este un trăgător la mitralieră cunoscut sub pseudonimul “Frost”.

Se presupune că primul militar ucrainean este acuzat de “uciderea unor civili în Mariupol pentru distracție", al doilea de “distrugerea unui tanc în Donețk și uciderea militarilor capturați”.

Informațiile privind soarta celor doi prizonieri ucraineni par să fie destul de sigure, cu atât mai mult cu cât deținerea acestora în centrul de arest preventiv Elenovka din Donețk a fost confirmată de mai multe surse, iar Parchetul General al republicii autoproclamate a anunțat recent că primele dosare penale împotriva luptătorilor ucraineni din Batalionul Azov au început să fie judecate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel