Kremlinul spune că delegații din Rusia și Ucraina vor negocia în Belarus o posibilă încetare a focului. Kievul confirmă

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Coloană militară rusă, îndreptându-se spre Ucraina. Sursă foto: Captură Zvezda TV, canalul Ministerului Apărării din Rusia
Coloană militară rusă, îndreptându-se spre Ucraina. Sursă foto: Captură Zvezda TV, canalul Ministerului Apărării din Rusia

Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au confirmat duminica aceasta că se vor întâlni în oraşul belarus Gomel, aproape de frontiera ucraineană, pentru a negocia o posibilă încetare a ostilităţilor, transmite Agerpres, care citează EFE. Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat duminică Ucraina că nu "profită de oportunitatea" de a lua parte la tratative în Belarus, într-o convorbire la telefon cu premierul israelian Naftali Bennett.

UPDATE - Kievul confirmă discuțiile

Potrivit consilierului preşedinţiei ruse, Vladimir Medinski, care este şi şeful delegaţiei Moscovei la negocieri, delegaţia rusă face deja deplasarea de la Minsk la Gomel, şi acelaşi lucru îl face şi o delegaţie ucraineană de la Kiev.

Anterior, acelaşi Medinski anunţase că Rusia va aştepta răspunsul Ucrainei cu privire la organizarea de negocieri în oraşul Gomel din Belarus până la orele locale 15:00 (12.00 GMT).

Gomel se află la circa 300 de kilometri sud-est de Minsk şi la 40 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

Din delegaţia condusă de Medinski mai fac parte viceministrul afacerilor externe Andrei Rudenko, ambasadorul rus în Belarus, Boris Grizlov, şi şeful comitetului pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Leonid Slutski.

Informaţia nu este confirmată de partea ucraineană. 

Președintele Volodimir Zelenski s-a declarat inițial deschis negocierilor, dar a refuzat ca acestea să aibă loc în Belarus, stat aliat al agresorului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel