Kremlinul s-a revoltat după declarația Maiei Sandu privind Transnistria. 'Retragerea trupelor ruse e un pericol. Rusia, un stat responsabil'

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Trupe ruse în timpul unui exercițiu în Transnistria, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Trupe ruse în timpul unui exercițiu în Transnistria, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a comentat iarăși declarația președintelui Maia Sandu, cu privire la necesitatea retragerii forțelor armate ruse din Transnistria, calificând acest lucru drept un potențial pericol. Potrivit lui Peskov, Rusia și-a asumat o anumită povară și este gata să o ducă mai departe și să ia o poziție responsabilă pe arena internațională, potrivit portalului Deschide.md, care citează RIA Novosti.

A venit Maia Sandu, a devenit președintele R. Moldova și a făcut această primă afirmație - de parcă nu ar exista alte probleme în Moldova - că este necesar să fie retrase forțele ruse de menținere a păcii din Transnistria. Există un pericol potențial în acest pas? Da, și încă unul foarte mare. Și câte alte astfel de puncte fierbinți mai sunt... Și, prin urmare, desigur, acest lucru impune o povară deosebită asupra statelor mari precum Rusia, dar Rusia, slavă Domnului, este capabilă să ducă această povară și să ia o poziție responsabilă ", a spus Peskov într-un interviu acordat Soloviev Live, scrie Deschide.md. 

Maia Sandu a declarat despre necesitatea de retragere din Transnistria a trupelor ruse din cadrul GOTR, iar misiunea de menținere a păcii să fie transformată în una civilă sub egida OSCE.  

 

Cu  Igor Dodon exista un dialog mult mai constructiv 

 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a comentat declarația președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu, cu privire la necesitatea retragerii GOTR-ului din Transnistria și reformatarea misiunii de pacificare în una civilă sub egida OSCE. Peskov a declarat că a existat un „dialog mult mai constructiv” cu fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon.  

Potrivit acestuia, Kremlinul se așteaptă că și noua conducere a R. Moldova va avea o mare necesitate „de o abordare mai echilibrată în contextul relațiilor bilaterale”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel