Kremlinul reduce la tăcere soțiile militarilor mobilizați pe frontul din Ucraina. Protestatarii sunt fie cumpărați, fie discreditați

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ai armatei ruse / Foto: ministerul apărării
Militari ai armatei ruse / Foto: ministerul apărării

Kremlinul menține controlul total asupra societății ruse.

Autoritățile ruse caută să suprime orice disidență publică în rândul soțiilor soldaților ruși dislocați, eventual prin oferirea de stimulente financiare și încercând să le discrediteze online. Acest lucru vine în urma protestelor minore de la Moscova în noiembrie 2023.

Practic, orice nemulțumire publică în rândul soțiilor militarilor ruși este imediat atacată de mașinăria rusă de propagandă, care încearcă să mituiască sau să discrediteze online soțiile militarilor, se arată în analiza zilnică publicată de Ministerul Britanic al Apărării.

Cercetările efectuate de instituții de presă independente ruse și declarațiile soțiilor care protestează indică faptul că, în ultimele săptămâni, autoritățile au crescut probabil plățile în numerar către familiile militarilor, cu așteptarea ca acestea să se abțină de la a participa la proteste, scrie structura britanică de informații.

Dacă nu merge cu mituirea, se apelează la discreditare

Astfel, britanicii dau ca exemplu situația de pe 27 noiembrie 2023, când un cunoscut grup online de soții de militari a publicat un manifest împotriva „mobilizării pe termen nedeterminat”.

Ulterior, pe 31 noiembrie, grupul online a fost etichetat drept „fals”, acest lucru întâmplându-se, probabil, la cererea entităților pro-Kremlin.

„Autoritățile sunt deosebit de sensibile la orice proteste legate de acei cetățeni mobilizați în septembrie 2022, care se află în prima linie de mai bine de un an”, mai notează serviciile de informații britanice.

Potrivit GUR, Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, tensiunile sociale se acutizează în interiorul Federației Ruse, în special, în partea sa europeană.

Serviciul de informații ucrainean susține că oficialii ruși și reprezentanții serviciilor speciale recunosc, inclusiv în rapoarte adresate înalților lideri, că situația internă este problematică. Creșterea activității de protest a populației ruse se exprimă prin nemulțumiri din ce în ce mai mari față de războiul împotriva Ucrainei, se arată în comunicarea structurii ucrainene de informații, care nu vine, totuși, cu mai multe argumente solide în sprijinul acestor afirmații.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel