Kremlinul le pregătește un ”Acord de loialitate” străinilor care doresc să intre în Rusia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care îi va obliga pe străini să semneze un „acord de loialitate” prin care le interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică sau să contravină valorilor tradiționale ale familiei.

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din 2024 se apropie, Putin a prezentat războiul ca parte a unei bătălii existențiale cu Occidentul, spunând că va apăra civilizația „sacră” a Rusiei împotriva decadenței Occidentului, arată Reuters.

TASS a raportat miercuri că proiectul de lege pregătit de Ministerul de Interne va forța toți străinii care intră în Rusia să semneze un acord care restricționează în esență ceea ce pot spune în public.

Un străin care intră în Rusia i-ar fi interzis „să interfereze în activitățile autorităților publice ale Federației Ruse, discreditând sub orice formă politica de stat externă și internă a Federației Ruse, autoritățile publice și oficialii acestora”, potrivit TASS.

Acordul propus ar include clauze despre moralitate, familie, „propaganda despre relațiile sexuale netradiționale” și istorie.

În special, străinilor li se va interzice „denaturarea adevărului istoric despre isprava poporului sovietic în apărarea Patriei și contribuția acesteia la victoria asupra fascismului”.

Din rapoartele din presa rusă nu a fost clar căror străini se va aplica proiectul de lege – dacă va deveni lege – sau care ar fi pedeapsa pentru neaderarea la „acordul” pe care străinii ar trebui să-l semneze la intrarea în Rusia.

Kremlinul a refuzat să comenteze această inițiativă.

 

”Acord de loialitate”

 

Activiștii opoziției și diplomații străini de la Moscova au avertizat de luni de zile că autoritățile își întăresc poziția față de orice disidență înainte de alegerile prezidențiale.

Kremlinul a declarat la începutul acestei luni că este nevoie de o anumită măsură de cenzură, deoarece trupele ruse luptau în Ucraina și i-a avertizat pe cei care doresc să critice armata să se gândească cu atenție înainte de a o face.

Președintele Comisiei pentru afaceri CSI a Dumei a spus că proiectul de lege este într-un stadiu avansat și este în lucru la ministerul de interne, guvern, administrația prezidențială, precum și la comisia sa.

„Proiectul de lege privind așa-numitul „acord de loialitate” cu migranții care intră în Federația Rusă este într-un grad ridicat de pregătire”, a declarat Leonid Kalashnikov pentru Interfax.

Kalashnikov a spus că unele detalii ale legii propuse urmează să fie elaborate. Ministerul de Interne nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Legea nu a fost încă introdusă oficial în parlament, potrivit căutărilor Reuters în baza de date a Dumei.

De la începutul războiului său din Ucraina, Rusia a impus o serie de restricții străinilor din ceea ce numește „țări neprietenoase” – adică celor care i-au impus sancțiuni pentru războiul său din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel