Rusia susține că în final a rezolvat problema dronelor kamikaze. Industria prezintă Gastello și promite lunar 5.000 de UAV-uri

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier CAESAR, lovit de o dronă kamikaze Lancet rusă. Foto: Opex360
Obuzier CAESAR, lovit de o dronă kamikaze Lancet rusă. Foto: Opex360

Portalul rusesc topwar.ru a informat, pe 05.08.2023, preluând o știre a agenției de presă RIA Novosti, că în Rusia a început producerea dronelor kamikaze Gastello, care au fost create în baza experiențelor obținute ca urmare a întrebuințării dronelor în timpul luptelor din Ucraina.

Dronele de acest tip au fost dezvoltate ținând cont de recomandările operatorilor de vehicule aeriene fără pilot, care participă la “operația militară specială”. Prin urmare, susține sursa rusă, accentul a fost pus tocmai pe acele caracteristici care le lipseau dronelor de pe front. “Astfel, noile drone vor putea efectua și zboruri pe timp de noapte. Dronele funcționează pe baza tehnologiei First Person View (FPV). Operatorii acestora văd imaginea de la camera video folosind un monitor, o cască video sau ochelari video.”

Partea rusă a mai anunțat că intenționează să producă lunar cel puțin 5.000 de drone FPV, aflate “la mare căutare pe front”. 

 

Doar 30% din componentele utilizate în prezent provin de pe piața internă a Rusiei

 

Se recunoaște că doar aproximativ 30% din componentele utilizate în prezent provin de pe piața internă, cum ar fi cadrele și caroseriile din carbon, care sunt rusești, dar se informează că în viitorul apropiat producătorii intenționează să crească procentul de componente rusești la 95%, pentru a reduce dependența de alte state care furnizează acum componentele pentru drone.

Noile drone au primit denumirea Gastello în onoarea celebrului pilot, erou al Uniunii Sovietice, Nikolai Gastello. Acesta a devenit cunoscut după ce a executat un atac de tip berbec, îndreptând avionul către o coloană de vehicule de luptă ale trupelor comandate de Hitler.

În prezent rușii folosesc intens drone kamikaze Shahed pe care le-au achiziționat în număr mare de la Iran. 

Dronele kamikaze sunt folosite nu doar pentru a lovit tehnică militară, dar și infrastructura militară, dar și civilă a Ucrainei. Dronele kamikaze au fost folosite intens de Rusia anul trecut când a lovit punctele energetice din Ucraina în pragul iernii, dar și recent la atacurile de la Gurile Dunării, când rușii au lovit în porturile Ismail și Reni depozite de cereale ucrainene.

CITEȘTE ȘI: Rusia a pariat toți banii pe rachete hipersonice Kinzhal sau Kalibr și a pierdut. Războiul modern arată diferit față de cum ne imaginam

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel