Kremlinul anunță că mobilizarea parțială decretată în Rusia nu s-a încheiat încă

Mobilizarea parţială a sute de mii de rezervişti pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina nu s-a încheiat ''deocamdată'', deşi mai multe regiuni au finalizat deja procesul, a afirmat Kremlinul marţi, potrivit Agerpres, care citează AFP.

„Deocamdată nu există încă un decret prezidenţial'' care să pună capăt mobilizării, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Declaraţia sa intervine la o zi după ce primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat închiderea centrelor de mobilizare militară în capitala rusă, deschise de aproape o lună.

Capitala rusă, apreciase primarul Moscovei, şi-a îndeplinit cota de recruţi care vor fi trimişi să lupte în Ucraina, de la anunţarea mobilizării parţiale de către preşedintele Vladimir Putin, la 21 septembrie.

Acest anunţ a provocat puternice îngrijorări şi a dus la exodul a zeci de mii de ruşi din ţară pentru a evita să fie înrolaţi.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a afirmat că anticipează ca acest val de mobilizare să se finalizeze ''în două săptămâni'', admiţând că s-au înregistrat rateuri.

Peskov a spus marţi că mai multe regiuni şi-au încheiat procesul de mobilizare, dar nu a specificat care sunt acestea.

''Ministerul Apărării a stabilit cote pentru fiecare regiune. Unele spun că au terminat acest proces'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului într-o conferinţă de presă, asigurând că autorităţile ruse nu vor mobiliza mai mult decât cifra anunţată de 300.000 de rezervişti. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel