Kosovo și Serbia nu au ajuns la o înțelegere privind pensiile și problemele referitoare la proprietate

Nicolae Iordan / 10 dec 2020 / 18:27

Pe 10 decembrie, la Bruxelles, s-a desfășurat o întâlnire la nivel de experți din Kosovo și Serbia, mediată de Uniunea Europeană, care a avut pe ordinea de zi probleme legate de revendicările financiare și de proprietate, pe care părțile și le solicită reciproc.

Guvernul Kosovo a anunțat că în cadrul reuniunii de la Bruxelles, unde Kosovo a fost reprezentat de coordonatorul de stat pentru dialog, Skender Hyseni, s-au discutat subiecte legate de pensii și cadastru.

Guvernul de la Priștina a precizat că cele două probleme constituie o continuare a discuțiilor desfășurate pe 29.10.2020.

După întâlnire, directorul Biroului pentru Kosovo din Guvernul Serbiei, Petar Petkovic a declarat că astăzi partea sârbă a prezentat "documentația cu principii" privind modul de soluționare a problemelor de proprietate, conform standardelor internaționale.

"Având în vedere că pozițiile de la Belgrad și Priștina sunt foarte opuse, ceea ce am propus este să stabilim principiile. Nu conform dorințelor, ci în funcție de modul în care problemele de proprietate sunt rezolvate peste tot în lume", a spus Petkovic.

Petkovic a afirmat că prima chestiune ridicată de Serbia la ședința de astăzi la nivel de experți a fost formarea Asociației municipalităților cu majoritate sârbă, care, potrivit lui, este problema principală, pentru ca dialogul să aibă succes.   

Pe de altă parte. coordonatorul kosovar S. Hyseni a declarat că Asociația "nu a fost niciodată discutată până acum și nici astăzi” și a informat reprezentanții presei că părțile vor continua discuțiile pe aceste teme după Anul Nou.

Delegațiile s-au întâlnit mai întâi separat cu trimisul special al UE pentru dialog Miroslav Lajcak și apoi au avut reuniunea comună.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy