Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Klaus Iohannis, președintele României. Sursă foto: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis, președintele României. Sursă foto: Administrația Prezidențială

Administraţia Prezidenţială a anunţat în urmă cu câteva minute ca preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru miercurea viitoare, la Palatul Cotroceni.

Administraţia Prezidenţială a anunţat in urma cu cateva minute ca preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru miercurea viitoare, la Palatul Cotroceni.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care va avea loc începând cu ora 13,00, sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO şi măsuri privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei.

Şeful statului s-a întâlnit, vineri, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre situaţia de securitate de pe Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Convocarea unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este cu atât mai importantă acum când Ministerul de Externe al Federației Ruse a anunțat azi că propunerile privind garanțiile de securitate includ retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România, care s-au alăturat Alianței după anul 1997. Reprezentanții ministerului rus au precizat că acest punct din proiectele de acorduri a fost formulat în mod deliberat și este foarte clar.

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a reacţionat deja la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România, precizând că prezenţa NATO în statele aliate, care este rezultatul deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel de către liderii aliaţi şi implementate de structurile aliate politice şi militare responsabile în acest sens, este o reacţie strict defensivă la comportamentul tot mai agresiv al Federaţiei Ruse în Vecinătatea Estică, mai ales începând cu anul 2014, când teritoriul ucrainean Crimeea a fost ilegal ocupat de Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel