Kiril Budanov, ținta unui atentat eșuat cu bombă, noul șef al Serviciului de Informații al Armatei ucrainene

Gheorghe Orjanu / 06 aug 2020 / 15:21

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski l-a schimbat din funcție pe șeful Direcției de Cercetare din Ministerul Apărării. 

Kiril Budanov a fost numit, miercuri, prin decretul prezidențial 308, în funcția de șef al Direcției Principale de Cercetare (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, iar prin decretul 307, Vasyl Burba a fost eliberat din funcția de șef al GUR.

Comentariul autorului:

În aprilie 2019, Kiril Budanov a fost ținta unui atentat eșuat cu bombă în capitala Kiev, atentatorul aruncându-se din greșeală în aer, în momentul în care monta dispozitivul exploziv în mașina lui Budanov.

Conform presei ucrainene, Kiril Budanov împreună cu patru militari ai GUR, printre care și Maksim Shapoval, au pătruns, în noaptea de 7-8 august 2016, în Crimeea ocupată, în ajunul unei vizite a președintelui Vladimir Putin. Grupul a fost descoperit de forțele de securitate ruse, militarii ucraineni fiind nevoiți să se retragă. În schimburile de focuri, partea rusă a pierdut cel puțin doi militari, iar mai mulți au fost răniți. Pe 27 iunie 2017, șeful departamentului sabotaj din GUR, Maksim Shapoval, a fost ucis în Kiev de explozia unei mine controlate de la distanță prin radio, iar Budanov urma să fie ucis după același scenariu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy