Kim Jong Un susţine că armele nucleare deţinute de Phenian vor împiedica izbucnirea altor războaie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a susţinut că nu va mai fi război întrucât armele nucleare ale ţării sale îi garantează acesteia siguranţa şi viitorul, în pofida neîncetatelor ameninţări militare şi presiuni din exterior, informează marţi presa de stat nord-coreeană, citată de Reuters.

"Graţie descurajării noastre nucleare auto-defensive eficiente şi de încredere nu vor mai exista războaie, iar siguranţa şi viitorul ţării noastre vor fi garantate pentru totdeauna", a afirmat liderul nord-coreean. Kim a rostit aceste remarci cu prilejul marcării, pe 27 iulie, a 67 de ani de la încheierea războiului din Coreea (1950-1953), ocazie cu care a fost organizată o recepţie pentru veterani, conform agenţiei oficiale de ştiri KCNA.

Ţara a dezvoltat arme nucleare pentru a câştiga "puterea absolută" de a evita un alt conflict armat, a afirmat Kim în discursul său, în care a subliniat natura defensivă a acestor programe nucleare. "Acum suntem capabili să ne apărăm în faţa oricărei forme de presiune de mare intensitate şi a ameninţărilor militare din partea forţelor imperialiste şi ostile", a subliniat liderul de la Phenian, transmite Agerpres.

Discursul său are loc pe fondul discuţiilor întrerupte în dosarul nuclear dintre Phenian şi Washington, negocieri în care SUA pledează pentru renunţarea la programele balistice şi nucleare de către Coreea de Nord în schimbul ridicării sancţiunilor americane. 

Citește și: Pentagonul a prezentat opțiuni de reducere a prezenței sale militare în Coreea de Sud

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel