Kim Jong Un supervizează un exerciţiu militar înaintea sesiunii Adunării Naţionale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat din nou un exerciţiu militar înaintea unei sesiuni a parlamentului de la Phenian care urmează să înceapă în cursul zilei de vineri, în pofida epidemiei de coronavirus, a informat presa oficială, citată de Reuters.

În cadrul acestui exerciţiu, desfăşurat la scară redusă, au fost executate trageri cu mortiere asupra unor ţinte de către trupele de infanterie, acesta fiind cel mai recent dintre exerciţiile desfăşurate în decurs de o lună, a indicat agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Unele dintre exerciţiile anterioare au inclus teste cu rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, continuând, în pofida măsurilor stricte luate în Coreea de Nord pentru a preveni o epidemie de coronavirus. Exerciţiul actual a avut loc "pentru a consolida şi mai mult capacităţile de apărare a ţării", menţionează KCNA, transmte Agerpres.

"Spiritul ridicat de luptă şi entuziasmul au fost prezente în toate subunităţile de infanterie şi în cadrul artileriei, întrucât au participat la exerciţiul de tragere sub comanda directă a Liderului suprem", subliniază agenţia de presă oficială a Phenianului.

Când reuniunea Adunării Populare Supreme a Coreei de Nord (SPA, parlamentul nord-coreean) a fost anunţată luna trecută, observatori internaţionali au spus că guvernul lui Kim Jong Un este încrezător că ar putea aduna sute de responsabili din ţară într-un singur loc în pofida pandemiei.

Coreea de Nord susţine că nu are cazuri confirmate de SARS-CoV-2, dar a spus că testarea continuă şi are peste 500 de persoane în carantină, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel