Kim Jong Un ordonă finalizarea planului de lansare a unui satelit militar de recunoaștere

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Foto: Kim Jong Un, ales secretar general al Partidului Muncitorilor
Foto: Kim Jong Un, ales secretar general al Partidului Muncitorilor

Presa de stat nord-coreeană a informat pe 19 aprilie că liderul Kim Jong Un a dat instrucțiuni oficialilor pentru a continua planul de lansare a primului satelit militar de recunoaștere așa cum era planificat și a afirmat că întărirea capacităților de recunoaștere este o prioritate pentru a contracara amenințările americano-sud coreene.

Coreea de Nord a efectuat în decembrie ceea ce a descris drept un test important și "etapa finală" a dezvoltării unui satelit de recunoaștere și a menționat că va finaliza pregătirile pentru lansarea acestuia până în aprilie.

În timpul unei vizite la Administrația Națională pentru Dezvoltare Aerospațială, marți, Kim a cerut lansarea satelitului conform programului și a ordonat desfășurarea mai multor sateliți de recunoaștere pe diferite orbite pentru a îmbunătăți capacitățile de monitorizare ale țării.

Agenția națională de presă a transmis că producția satelitului a fost finalizată, dar nu a oferit detalii despre data programată de lansare.

Kim a declarat: "Obținerea de informații despre scenariile militare ale forțelor inamice în timp real este cel mai important lucru". Liderul de la Phenian a denunțat desfășurarea de echipamente strategice americane în regiune, descriind-o ca o încercare de a "transforma Coreea de Sud într-o bază avansată de agresiune și un arsenal de război".

Vizita lui Kim la Departamentul de Dezvoltare Aerospațială vine la doar câteva zile după ce Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid, despre care experții cred că ar facilita lansarea de rachete fără avertisment prealabil.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel