Moscova caută noi surse de arme. Kim Jong-un merge în Rusia cu trenul blindat pentru o întâlnire cu Putin

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin și Kim Jong Un / Foto: Agerpres, Kremlin.ru
Vladimir Putin și Kim Jong Un / Foto: Agerpres, Kremlin.ru

Vizita liderului nord-coreean vine într-un moment în care Rusia discută despre organizarea de exerciții militare comune cu Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un plănuiește să viziteze Rusia în septembrie pentru a discuta cu președintele rus Vladimir Putin despre posibilitatea de a vinde arme pentru războiul din Ucraina, a informat luni The New York Times, citând surse americane și aliate.

Kim va călători de la Phenian, probabil cu un tren blindat, la Vladivostok, pe coasta Rusiei Pacificului, unde se va întâlni cu Putin, arată publicația.

Vizita vine în timp ce Rusia discută organizarea de exerciții militare comune cu Coreea de Nord și după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a încercat, în timpul unei vizite în Coreea de Nord, să convingă Phenianul să vândă Rusiei muniție de artilerie.

SUA și-au exprimat săptămâna trecută îngrijorarea că discuțiile privind armele dintre Rusia și Coreea de Nord progresează activ.

Pentagonul declara că Federația Rusă caută regimuri necinstite pentru a accesa arme și muniție. ”Solicităm din nou Coreei de Nord să nu negocieze cu Rusia și să nu furnizeze niciun tip de muniție care poate ucide civili nevinovați în Ucraina”, declara joia trecută purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA, generalul de brigadă Patrick Ryder.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat pe 30 august că SUA este îngrijorată de faptul că negocierile de vânzare de arme dintre Rusia și Coreea de Nord progresează activ.

 

Exerciții militare comune, unul dintre cadourile lui Putin pentru Kim

 

Rusia discută despre organizarea de exerciții militare comune cu Coreea de Nord, a confirmat astăzi mai devreme ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

"De ce nu, sunt vecinii noștri. Există o veche zicală rusă: nu-ți alegi vecinii și este mai bine să trăiești cu ei în pace și armonie", a spus Șoigu , relatează Interfax.

Întrebat despre posibilitatea de a desfășura exerciții militare comune, el a spus că „desigur” se discută despre acestea.

Agenția de presă sud-coreeană Yonhap a raportat, citând informațiile sud-coreene, că Șoigu i-a sugerat liderului nord-coreean Kim Jong Un că țările lor să organizeze un exercițiu naval, împreună cu China.

Șoigu s-a întâlnit cu Kim în iulie, când a vizitat Coreea de Nord pentru a marca cea de-a 70-a aniversare de la sfârșitul Războiului Coreean, care este sărbătorit în Coreea de Nord drept Ziua Victoriei.

Ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, Alexander Matsegora, a declarat sâmbătă pentru TASS că nu știe de niciun plan ca Coreea de Nord să participe la exerciții militare trilaterale cu China și Rusia, dar crede că ar fi „potrivit”.

Rusia și Coreea de Nord s-au angajat recent să întărească legăturile militare, dar Coreea de Nord neagă că face comerț cu arme cu Rusia.

Coreea de Nord a efectuat șase teste nucleare din 2006 și a testat diverse rachete în ultimii ani, dar rareori desfășoară exerciții militare cu vecinii săi.

SUA și Coreea de Sud organizează în mod regulat exerciții militare, pe care Coreea de Nord le critică drept pregătire pentru război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel