Kim include în constituție statutul de putere nucleară a Coreei de Nord. SUA, acuzate de crearea unui „NATO asiatic”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Hwasong-18 Foto: KCNA, via Arirang
Hwasong-18 Foto: KCNA, via Arirang

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a subliniat, la a 9-a sesiune a Adunării Supreme a Poporului (”Marea Adunare Națională” a Coreei de Nord), că Phenianul trebuie să consolideze relațiile de prietenie cu țările care se opun hegemoniei Occidentului și Statelor Unite sau ordinii mondiale pe care aceste țări o încearcă a o stabili.

Kim Jong-un a vorbit, joi, despre necesitatea de a îmbunătăți și crește arsenalul nuclear al Coreei de Nord și de a depune eforturi pentru a realiza potențialul de descurajare în fața amenințării războiului nuclear împotriva Coreei de Nord.

În același timp, el a numit Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud un „pact trilateral” care este „versiunea asiatică a NATO”, și a subliniat că aceste țări sunt „cauze ale războaielor și agresiunii”.

 

Coreea de Nord a inclus prevederi privind armele nucleare în constituție

 

Parlamentul nord-coreean a adoptat o lege privind modificarea constituției țării, stabilirea statutului forțelor nucleare și dezvoltarea accelerată a acestora pentru a garanta drepturile țării la supraviețuire, limitarea războiului și protecția păcii și stabilității în regiune și în lume, a anunțat agenția locală KCNA.

Se mai precizează că „misiunea forțelor armate ale republicii este de a apăra suveranitatea și integritatea teritorială a statului, drepturile și interesele poporului, să apere sistemul socialist și realizările revoluției”.

Anterior, Kim Jong-un a numit amendamentele necesare pentru schimbarea constituției legate de dezvoltarea accelerată a forțelor nucleare drept „eveniment istoric”, adăugând că acțiunile Statelor Unite, care este „țara cea mai periculoasă țară din punct de vedere militar” și sateliții săi duc la începutul „al doilea război rece”.la nivel mondial.

Liderul nord-coreean afirmă în continuare că Phenianul deține arme nucleare „pentru autoapărare într-un mediu de confruntare prelungită cu cel mai mare deținător de arme nucleare de pe planetă, cel mai periculos stat militar – Statele Unite – și sateliții săi”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel