Kievul spune că poate rupe până la iarnă podul terestru până la Marea Azov. Evaluarea NATO vine sec: ”Trebuie să ne pregătim pentru un război lung”

Obuzier al Armatei ucrainene / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, facebook
Obuzier al Armatei ucrainene / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, facebook

Șeful informațiilor militare ucrainene (GUR/HUR), Kirilo Budanov,  spune că până la iarnă, forțele de apărare ale Ucrainei ar putea reuși să distrugă coridorul terestru care leagă Donbasul ocupat de Crimeea anexată de Rusia. 

Într-un interviu pentru The Economist, Kirilo Budanov analizează situația contraofensivei, iar concluzia sa este una optimistă:  Rusia are motive de îngrijorare, întrucât prima sa linie de apărare pe axa sudică foarte importantă din Zaporijia a fost deja străpunsă în unele locuri.

Potrivit generalului, aceasta înseamnă că operațiunea de tăiere a legăturii terestre dintre Rusia și Crimeea poate fi efectuată încă înainte de iarnă.

Budanov recunoaște că Ucraina a apelat deja o parte din trupele sale de rezervă, dar Rusia, la rândul său, a desfășurat rezerve insuficient de puternice, trupe pe care nu intenționa să le desfășoare abia la sfârșitul lunii octombrie.

„Spre deosebire de ceea ce susține, Federația Rusă nu are absolut nicio rezervă strategică”, citează The Ecoonmist cuvintele șefului GUR.

El a clarificat că Armata a 25-a combinată rusă, care acum a fost dislocată prematur pe frontul de est în jurul Lîman și Kupiansk, are doar 80% din personal și 55% din echipamentul necesar.

În plus, Budanov consideră că ritmul lent al progresului împotriva unui inamic înrădăcinat și bine pregătit este pur și simplu o reflectare a realității. Nu îi înțelege pe cei care au prezis prăbușirea rapidă a liniilor rusești.

 

NATO: ”Trebuie să ne pregătim pentru un război lung”

 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că un război la scară largă între Rusia și Ucraina se va întinde pe termen lung și trebuie să fim pregătiți pentru el.

„Majoritatea războaielor durează mai mult decât se aștepta atunci când încep”, a publicat duminică Stoltenberg într-un interviu acordat grupului de media german Funke, citat de Politico. „De aceea trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina.”

Obuz de 155 mm / Foto US Army

„Toți dorim o pace rapidă”, a spus Stoltenberg. „În același timp, trebuie să recunoaștem că, dacă președintele ucrainean Volodimir Zelenski și ucrainenii încetează să lupte, țara lor nu va mai exista. (În schimb) Dacă președintele Putin și Rusia încetează să lupte, vom avea pace”, mai spune oficialul NATO.

Politico îl citează pe Șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov, care spune că singura modalitate de a pune capăt războiului este dacă aliații Kievului accelerează livrările de arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel