Rusia vrea un nou trofeu de Ziua Victoriei și atacă în valuri. Kievul: ”Au sarcină să captureze Chasiv Yar până pe 9 mai”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Situația se complică în est, sună apelul dramatic din partea președintelui Volodimir Zelenski, care a declarat că situația de pe front, în special pe direcțiile Donețk, s-a înrăutățit în ultimele zile.

"Situația de pe front în timpul unui război atât de fierbinte este întotdeauna dificilă. Dar în zilele noastre - și mai ales în direcțiile Donețk - este mai dificilă".

Apelul președintelui vine la 24 de ore de la declarațiile șefului armatei ucrainene, care avertiza că situația de pe frontul de est din Ucraina este cu adevărat dificilă. Oleksadr Sîrskîi preciza că ”situația s-a înrăutățit semnificativ pe Frontul de Est”, iar forțele ruse presează în mai multe puncte ale frontului.

Forțele ruse atacă activ pozițiile Forțelor de Apărare din direcțiile Lîman și Bahmut cu grupuri de asalt cu sprijinul vehiculelor blindate. ”În direcția Pokrovsky, el încearcă să spargă apărarea noastră folosind zeci de tancuri și BMP-uri (mașina de luptă a infanteriei)”, arîta Sîrskîi în mesajul său.

Președintele Volodimir Zelenski a confirmat că situația de pe front, în special pe direcțiile Donețk, s-a înrăutățit în ultimele zile.

Zelenski a reamintit că Ucraina are nevoie de ajutor din partea aliaţilor săi pentru a se apăra de atacurile aeriene, la fel cum Israelul s-a bazat pe aliaţii săi pentru a distruge ameninţările inamice, relatează Reuters, citat de Agerpres.

”Întreaga lume a văzut că Israelul nu a fost singur în apărarea sa (...) Iar când Ucraina spune că aliaţii nu pot închide ochii la rachetele şi dronele ruseşti, înseamnă că este necesar să se acţioneze, şi să se acţioneze puternic", solicită președintele.

 

Ocupanții au fost însărcinați să captureze Chasiv Yar până la 9 mai 

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi și Kirilo Budanov, șeful HUR (GUR)

Conducerea militară superioară a Rusiei a stabilit ca trupele sale să captureze Chasiv Yar până pe 9 mai, a anunțat de comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, general-colonelul Oleksandr Sîrskîi.

”Inamicul își concentrează, de asemenea, eforturile pentru a sparge apărările noastre la vest de Bahmut, pentru a ieși pe canalul Siverskyi Doneț - Donbass, pentru a pune mâna pe așezarea Chasiv Yar, pentru a crea condiții pentru înaintarea în continuare spre puctul nodal Kramatorsk”, a spus el.

Potrivit lui Sîrskîi, conducerea militară rusă a stabilit trupelor sale sarcina de a captura Chasiv Yar până pe 9 mai. Prin urmare, în această direcție, se iau măsuri de întărire semnificativă a brigăzilor cu muniție, drone și dispozitive EW.

Armata rusă a intensificat ostilitățile pe Frontul de Est, iar situația de acolo s-a înrăutățit semnificativ în ultimele zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel