Kievul are nevoie de rachete de tip Storm Shadow cu rază de 200 de km. UK a făcut deja pasul, Suedia s-ar putea alătura și ea, Germania încă analizează

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Racheta RBS 15 de la Saab, în varianta Gungnir
Racheta RBS 15 de la Saab, în varianta Gungnir

Viceministrul apărării de la Kiev, Volodimir Havrilov, susţine că armata ucraineană preia iniţiativa pe front. Totuși, pentru a obține victoria asupra invadatorilor, Forțele de Apărare au nevoie de arme cu rază mai lungă de acțiune, de înaltă precizie, spune oficialul.

Ucraina preia inițiativa pe câmpul de luptă, dar pentru a spori atacurile, luptătorii ucraineni au nevoie de arme cu o rază de acțiune de 200 km, arată Viceministrul apărării de la Kiev, Volodimir Havrilov.

"Toate planurile noastre militare sunt implementate conform estimărilor. Principalul obiectiv în războiul modern este obținerea unei imagini complete câmpului de luptă, pentru a cunoaşte poziţia inamicului, precum şi pentru a putea lansa lovituri de mare precizie pe distanţe lungi. Adică să aibă arme care să poată lovi inamicul la o distanţă de până la 200 de kilometri" - a scris oficialul pe contul de Telegram al Ministerului Apărării de la Kiev.

Potrivit lui Havrilov, în momentul de faţă, Ucraina este pe cale să obţină avioane de luptă, care, la rândul lor, vor ajuta la protejarea cerului ucrainean de rachetele balistice şi de alte tipuri de ţinte aeriene lansate de ruşi.

Până acum, doar Marea Britanie a trimis rachete cu rază de acțiune mai lungă - Storm Shadow. Oficialii ucraineni au făcut o solicitare oficială Germaniei pentru a primi rachete similare, de tip Taurus, în timp ce Suedia s-ar putea alătura statelor care livrează astfel de echipamente.

Racheta de croazieră TAURUS KEPD 350 lansată din aer este proiectată pentru a lovi ținte inamice aflate la o distanță de până la 500 km. Sursa Foto:MBDA.

În comunicatul mionisterului suedez al apărării era menționată o viitoare achiziție de rachete cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina. Cu toate acestea, așa cum remarca media ucraineană, referirea la această livrare a fost ștearsă, mesajul rămânând în istoricul de căutare pe Google.

 

Suedia ar putea contribui la livrările de rachete cu rază mai lungă de acțiune

 

Suedia ar putea finanța livrarea de rachete Storm Shadow din Marea Britanie, dar există și varianta rachetei Joint Strike - o versiune aeriană a binecunoscutului anti-navă NSM , care poate lovi ținte terestre.

De asemenea, Suedia are propria sa rachetă „națională” RBS 15 de la Saab, care, în variantele Mk IV / Gungnir, poate lovi ținte terestre. Autonomia este de 200 de km (Mk IV - lansare terestră și navală) sau 300 km (Gungnir - lansare terestră și navală). O caracteristică interesantă a ambelor tipuri de rachetă RBS15  este că pot fi lansate de pe stații terestre sau de pe nave.

Ambele variante ale rachetei RBS 15 cântăresc 650 kg, cu un focos de aproximativ 200 kg și zoară la altitudine joasă pentru a sparge apărarea antiaeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel