Kievul a fost atacat, luni, cu hipersonice Kinzhal. Rușii au încercat să lovească sistemul Patriot

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem Patriot (Bundeswehr) și Racheta hipersonică Kinzhal, transportată de un MiG-31K
Sistem Patriot (Bundeswehr) și Racheta hipersonică Kinzhal, transportată de un MiG-31K

Portalul rusesc topcor.ru a anunțat, citând surse publice locale din capitala Ucrainei, că, în dimineața zilei de 11.12.2023, trupele ruse au lansat cel puțin șapte lovituri asupra unor ținte din Kiev. Alerta de raid aerian a fost anunțată abia după primele sosiri ale rachetelor rusești.

Mai multe explozii au fost semnalate, în special în partea stângă a capitalei ucrainene. Se presupune că trupele ruse au atacat cu rachete aerobalistice hipersonice de tip Kh-47M2 Kinzhal. Țintele acestora au fost reprezentate de infrastructura militară importantă din punct de vedere strategic și un radar AN/MPQ-53/65A al unui complex de rachete antiaeriene Patriot PAC-3MSE.

După cum susțin jurnaliștii ruși, acest lucru este evidențiat indirect și de faptul că alarma de raid aerian din oraș a fost activată după ce ținta a fost lovită. Lovitura a fost executată având în vedere faptul că secțiunea terminală a traiectoriei rachetelor rusești rulează la un unghi de peste 73 de grade (în afara sectorului de elevație al radarului MPQ-53/65). De asemenea, acest lucru indică absența altor sisteme radar în pozițiile învecinate, care să se afle în serviciul de luptă și să fie capabile să urmărească ținte balistice complexe.

Alte explozii au fost semnalate anterior și la Snigirevka, în Regiunea Mîkolaiv, precum și în Herson, Mîkolaiv, Kirovograd și Harkiv. Pe timpul nopții, trupele ruse ar fi întrebuințat 45 de drone de atac de tip Geran împotriva unor ținte de pe teritoriul Ucrainei.

O altă sursă rusească, topwar.ru, susține că noaptea trecută militarii ruși au atacat, în principal, obiective de pe teritoriile Regiunilor Kiev și Mîkolaiv.

În acest scop, au fost întrebuițate 11 rachete, din care cel puțin trei rachete hipersonice Kinzhal. Din cauza faptului că militarii ucraineni nu au avut timp să răspundă la primele lansări, mai multe explozii au fost auzite la Kiev.

Potrivit oficialilor militari ucraineni, rachetele au fost lansate de pe teritoriul regiunii Bryansk din Rusia. Aceștia susțin că toate cele opt rachete și 18 drone au fost doborâte de sistemele ucrainene de apărare antiaeriană.

De asemenea, în Regiunea Mîkolaiv, dronele aeriene rusești de tip Geran/Shahed au atacat un centru logistic din Snigirevka. În plus, există informații depre apariția dronelor rusești în Regiunile Kirovograd și Odesa.

Datele prezentate de sursele rusești nu au fost confirmate de partea ucraineană, care nu a menționat nimic despre rachetele hipersonice Kinzhal. În ceea ce privește Regiunea Kiev, Forțele Aeriene ale Ucrainei au informat că opt rachete balistice au fost trase pe teritoriul său. De asemenea, regiunea Mîkolaiv ar fi fost atacată de 18 drone aeriene rusești.

În noaptea de 12 decembrie, rușii au atacat din nou cu drone Shahed, lansate din Crimeea, de data aceasta din zona Balaklava. Au fost lansate în total 15 UAV-uri de atac „Shahed-136/131”, dintre care 9au fost distruse 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel