Kaspersky s-a alăturat cenzurii internetului în Rusia impusă de legea federală

Eduard Pascu / 02 iul 2019 / 10:17

Serviciul VPN Kaspersky Secure Connection a început să blocheze site-urile care se află pe lista neagră in Rusia, anunta ONG-ul ”Roscomsvoboda”, care se opune restricționării libertății de informare pe Internet, anunță paginaderusia.

Abonații care utilizează serviciul Kaspersky Lab au sesizat situația la ONG-ul Roskomsvoboda. Potrivit utilizatorilor, atunci când intră pe site-uri care sunt interzise în Rusia, apare un pop-up cu informații despre restricționarea accesului la acestea pe baza legii federale „Despre informații, tehnologia informației și protecția datelor”. De asemenea, indică un link către pagina Roskomnadzor, unde utilizatorii pot consulta și alte informații despre conținutul interzis în Rusia.

La sfârșitul lunii martie, Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass Media) a cerut celor zece cele mai populare servicii VPN să se alăture registrului de informații interzise, pentru ca utilizatorii din Rusia sa nu poata accesa site-urile interzise in Rusia.

Dezvoltatorii străini au refuzat să se conformeze cererii organului de cenzura pe Internet al Rusiei, cu excepția Kaspersky Lab.

Vezi și: Serviciile de Securitate din Rusia vor să aibă acces la datele utilizatorilor aplicaţiei Tinder

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy