Kaman 22, noua dronă a Iranului pare o copie a dronelor MQ-9 Reaper ale SUA (Foto)

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona Iranului Kaman 22, și, în stânga sus, MQ-9 Reaper. Sursă foto: www.TheAviationist.com
Drona Iranului Kaman 22, și, în stânga sus, MQ-9 Reaper. Sursă foto: www.TheAviationist.com

Iranul și-a prezentat oficial noua dronă Kaman 22, în prezența Aziz Nasirzadeh, comandantul Forțelor Aeriene ale Iranului.

Potrivit publicației iraniene Tasnim, generalul iranian a vizitat o fabrică de UAV-uri. În cursul zilei de ieri Iranul a dat publicității și imaginile mult așteptate cu noile drone Kaman 22.

Potrivit sursei citate, raza de acțiune a fost extinsă la 3.000 de km, având o anduranță de 24 de ore. Dronele pot fi echipate cu diferite sisteme de luptă. 

UAV-urile pot fi folosite în misiuni de patrulare, recunoaștere sau misiuni de luptă aeriană. Sursa citată precizează că toate componentele dronei sunt fabricate în Iran.

 

 

Ceea ce se observă imediat uitându-te la noile drone ale Iranului, e că acestea seamănă izbitor de mult cu celebrele drone americane MQ-9 Reaper. Acest lucru este semnalat și de cei de la The Aviationist, cu toate că există unele diferențe între designul dronei Kaman 22 și MQ-9 Reaper, în ceea ce privește trenul de aterizare care la iranieni pare staționar, dar modificări există și în zona aripilor.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel