Kadîrov vrea ceceni și trupe ruse în Polonia. „Privind pe hartă, următoare țință după Ucraina e Polonia”

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Poloniei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
Armata Poloniei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a sugerat că Rusia ar trebui să invadeze și Polonia, după ce anul trecut a lansat pe 24 februarie 2022 o invazie barbară, fără precedent după 1939 în Europa, în Ucraina. 

Kadîrov pare să nu țină cont de realitățile din teren și, în ciuda faptului că Federația Rusă a anexat ilegal patru oblasturi în Ucraina pe care nu le controlează în integralitate, vede deja trupe ruse invadând alături de trupe cecene Polonia, stat membru NATO.

„Am afirmat în repetate rânduri că lupta împotriva satanismului ar trebui să se desfășoare în toată Europa și, în primul rând, pe teritoriul polonez”, a scris pe o rețea de socializare Ramzan Kadîrov, președintele Ceceniei, potrivit DC News, care citează postul polonez Poland Daily 24. De asemenea, el îi asigură pe polonezi despre disponibilitatea Rusiei de a genera un referendum în Voievodatul Silezia.

Kadîrov își începe postarea declarând că Polonia „cerșește arme de la SUA”.

„În sprijinul Ucrainei, Varșovia a reușit să rămână fără resurse militare și acum este confuză. Dacă, după finalizarea cu succes a operațiunii militare speciale, Rusia începe demilitarizarea altei țări? După Ucraina, pe hartă este Polonia!”, a scris Kadîrov.

 

Kadîrov amenință cu secesiunea și destabilizarea Poloniei

 

Kdîrov a vorbit totodată deschis despre susținerea secesionismului în Polonia și crede că Rusia ar trebui să se implice mai mult în acest proces de destabilizare.

„Așa că este timpul ca polonezii să-și revină în fire. Da, situația în care se află este dificilă. În iulie, va avea loc un Marș al Autonomiei Sileziei, care atrage în fiecare an mai mulți participanți.

Pentru mine, această regiune a Poloniei merită un statut special de independentă, acolo este nevoie urgent de un referendum, în care Rusia să poată oferi asistență organizatorică”, mai scrie liderul cecen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel