Kadîrov crede că forțele speciale cecene sunt mult mai periculoase pentru Ucraina decât armele nucleare ale Rusiei

Darius Muresan |
Data publicării:
Luptători ceceni kadîroviți. Photo source: Center for European Policy Analysis (CEPA)
Luptători ceceni kadîroviți. Photo source: Center for European Policy Analysis (CEPA)

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a susţinut că luptătorii ceceni din cadrul trupelor speciale OMON sunt mult mai periculoşi decât armele nucleare pentru Forţele Armate ale Ucrainei.

Kadîrov a făcut respectiva declaraţie într-o postare de pe canalul său de Telegram, comentând un nou atac lansat asupra Centralei Nucleare Zaporojie. ''Mai bine de o oră, ukrnaziştii bombardează fără discernământ zona de coastă a Enerhodar, zona industrială şi Centralei Nucleare Zaporojie. În total au fost lansate 17 obuze de calibru NATO şi nu este foarte clar dacă ţinta naziştilor era centrala nucleară sau trupele cecene OMON, care sunt de fapt sunt mult mai periculoase pentru ei decât orice armă nucleară'', a mai scris Kadîrov, citat de Rador.

Potrivit acestuia, Centrala Nucleară Zaporojie a fost supusă unor bombardamente masive pe 11 octombrie. Kadîrov a mai spus că posibilitatea încheierii unui armistiţiu între Moscova şi Kiev a fost ratată, din cauza deciziilor preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski şi a anturajului său.

Kadîrov i-a cerut recent lui Zelenski să fugă în vest, în contextul atacurilor cu rachete recente lansate de Rusia asupra Ucrainei.

De asemenea, în contextul exploziilor din Ucraina, Ramzan Kadîrov a afirmat că opt ani Kievul a distrus infrastructura Donbasului, a atacat centrala nucleară, a aruncat în aer poduri, a bombardat obiecte importante, iar acum regimul de la Kiev îşi permite să se plângă.

Kadîrov a mai subliniat că acum este sută la sută mulţumit de desfăşurarea operaţiunii speciale militare ruse din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel