Jurnalistă australiană, acuzată de spionaj în China

Eduard Pascu |
Data publicării:
Cheng Lei  Sursa foto: Youtube
Cheng Lei Sursa foto: Youtube

După șase luni de detenție, China a arestat în mod oficial o jurnalistă australiană de origine chineză din cauza ”suspiciunii de a furniza ilegal secretele de stat peste mări”, a declarat luni ministrul australian de externe.

Canberra a fost informată că Cheng Lei a fost arestată oficial în China pe 5 februarie, a declarat Marise Payne, transmite Digi 24.

"Autoritățile chineze au informat că Cheng a fost arestată sub suspiciunea că a furnizat ilegal secrete de stat peste hotare", a spus Payne.

Cheng  Lei care este o vedetă a canalului de știri în limba engleză de stat CGTN, a fost reținută la 13 august 2020, sub ”supravegherea rezidențială a Beijingului într-o locație desemnată” - o formă de detenție care permite autorităților chineze să rețină oameni pentru până la șase luni fără judecată.

"Guvernul australian și-a exprimat îngrijorările serioase cu privire la reținerea lui Cheng în mod regulat la niveluri superioare, inclusiv cu privire la condițiile de detenție", a mai spus Payne.

Ea a adăugat că oficialii ambasadei australiene au vizitat-o pe Cheng de șase ori de la detenție, cel mai recent pe 27 ianuarie, în conformitate cu acordul consular bilateral încheiat cu China.

Născută în Yueyang, în 1975, Cheng s-a mutat la Melbourne cu părinții ei la vârsta de 10 ani.

Și-a început cariera ca reporter în 2001 și s-a alăturat CCTV News, acum CGTN, în 2002 și realiza zilnic o emisiune, ”Global Business”, făcând interviuri cu personalități importante și paticipând la proiecte editoriale speciale. În timpul liber, Cheng era activă în rândul comunității australiene din Beijing, luând parte la evenimente organizate de Camera de Comerț Australiană. Este căsătorită și are doi copii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel