Jurnalist rus: Nimeni nu mai crede în Putin după retragerea din Herson. Se vorbește că va avea soarta lui Slobodan Milosevic

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul Apărării
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul Apărării

La Moscova nimeni nu mai crede în Vladimir Putin, care este comparat cu fostul președinte sârb Slobodan Miloșevici, condamnat pentru crime împotriva umanității comise în războiul din Iugoslavia. Declarația a fost făcută de jurnalistul rus Mihail Zâgar, citat de UNIAN.

”Toate sursele mele din Moscova sunt de acord cu un lucru: totul s-a schimbat, aproape nimeni nu mai crede în Putin după retragerea din Herson. Cea mai populară comparație în aceste zile e cu Miloșevici. Perspectivele lui Putin sunt analizate de către o sursă de-a mea din administrația prezidențială: El întotdeauna s-a temut să arate slăbiciune, iar acum a arătat-o și pentru toți este evident că va fi distrus. Să sperăm că i-a mai rămas vreo jumătat de an.

Desigur, el nu poate explica cu siguranță ce se va întâmpla cu Putin, el mai degrabă simte asta, nu are o informație concretă. Marii businessmani ruși, care nu demult spuneau că această iarnă va fi tragică pentru Ucraina, iar pentru Europa - o încercare grea, și-au schimbat radical prognozele. Asta nu înseamnă că cineva dintre ei este gata să ia inițiativa, dar toți așteaptă ceva” a declarat Zâgar pentru Der Spiegel, potrivit portalului Deschide.md.

 

Armata rusă, tot mai radicală

 

”În rândurile militarilor există o foarte mare nemulțumire a administrației teritoriilor ocupate și a operațiunii militare în general. Ideea de bază este următoare: funcționarii de la Moscova se ocupă doar de furat bani. Toți acoliții adjunctului șefului administrației prezidențiale, răspunzător pentru ”integrarea” Hersonului în componența Rusiei, în realitate doar au furat. Ei nu s-au apucat să reabiliteze regiunea, de parcă știau din timp că nu are rost să o facă” a menționat Zâgar.

Jurnalistul afirmă că mulți dintre cei care îl critică pe Putin și deciziile sale privind războiul încă nu-și dau seama cât de influențată de propagandă este gândirea lor critică.

”Aproape toți, mai devreme sau mai târziu, au început să afirme că războiul a fost organizat de Occident, că este o capcană în care a fost atras Putin. Și ce e și mai rău, americanii fac totul pentru a distruge Rusia și pe ruși, așa că acest război nu se va încheia nici după căderea lui ”Pânea” (Putin n.r.). Asta pentru că, în așa situație, armata va prelua comanda și va continua lupta. Sună destul de groaznic, uneori se pare că unii oameni cu care vorbesc au înnebunit sub influența propagandei. Totuși, luând în considerare cât de tare s-au schimbat prognozele lor în ultimul an și cât de rapid s-a evaporat siguranța lor în invincibilitatea lui Putin, există speranța că și actuala gândire conspirativă nu va dura mult” a adăguat Zâgari.

Anterior, presa internațională scria că retragerea din Herson a fost un eveniment foarte dureros pentru elitele rusești, care au înțeles că războiul din Ucraina este pierdut.

De asemenea, UNIAN scrie că, pe fonul invaziei în Ucraina, în Moscova se pregătește o posibilă lovitură de stat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel