Jumătate dintre recruții elvețieni desfășoară pregătirea militară de bază online, de acasă

Cătălin Costea |
Data publicării:
Ministerul Apararii din Elvetia - Facebook
Ministerul Apararii din Elvetia - Facebook

Postul elvețian de radio și televiziune SRG a informat că, datorită pandemiei de coronavirus, jumătate dintre recruții elvețieni vor urma pregătirea militară de bază acasă, folosind pentru aceasta o aplicație online specială.

"Din cei 12.000 de recruți care intră în serviciul militar pe 18 ianuarie, jumătate vor începe pregătirea militară de bază acasă, folosind o aplicație online. Această decizie a fost luată pentru a reduce riscul răspândirii COVID-19 în armată", se arată în comunicat.

Recruții se vor antrena acasă șase ore pe zi, timp de trei săptămâni. De asemenea, este prevăzut un program săptămânal de antrenament fizic cu durata de patru ore.

După trei săptămâni de pregătire de la distanță, care vor fi luate în considerare ca durată în serviciu și vor fi plătite, cei 6.000 de recruți se vor alătura colegilor lor, pe 8 februarie. Acestora li se va cere să facă un test coronavirus și să demonstreze că au parcurs programul online. Cei care nu și-au dezvoltat abilitățile de bază vor relua pregătirea în cazarmă, în zilele de la sfârșitul săptămânii.

În Elveția, toți bărbații cu vârste între 20 și 34 de ani apți fizic sunt chemați în serviciul militar sau civil alternativ, care durează până la cinci luni, în funcție de specialitatea repartizată. Ulterior, aceștia efectuează anual recalificării cu durata de trei săptămâni, timp de șapte până la zece ani. Femeile au acces la serviciul militar în mod voluntar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel