Jumătate dintre rachetele nord-coreene lansate de Rusia în Ucraina nu au funcționat

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Resturi ale unei rachete nord-coreene KN-23/KN-24 pe care Rusia a lansat-o asupra orașului ucrainean Harkov la 2 ianuarie 2024. Sursa foto: Conflict Armament Research (CAR).
Resturi ale unei rachete nord-coreene KN-23/KN-24 pe care Rusia a lansat-o asupra orașului ucrainean Harkov la 2 ianuarie 2024. Sursa foto: Conflict Armament Research (CAR).

Biroul Procurorului General al Ucrainei a facut o declaratie pentru Reuters, în care se precizează că aproximativ jumătate dintre rachetele nord-coreene lansate de Rusia asupra Ucrainei nu au reușit să își atingă țintele. Oficialii de la Kiev au subliniat, de asemenea, rata ridicată de defecțiuni observată în cadrul acestor lansări de rachete.

În total, procurorii ucraineni au examinat resturile a 21 dintre cele aproximativ 50 de rachete balistice nord-coreene pe care Rusia le-a folosit pentru a lovi Ucraina între sfârșitul lunii decembrie 2023 și sfârșitul lunii februarie 2024.

,,Aproximativ jumătate dintre rachetele nord-coreene au ieșit de pe traiectoria programată și au explodat în aer, în astfel de cazuri, nu au fost găsite resturi", a precizat Parchetul General.

Aceștia au mai adăugat că ultima lansare înregistrată a unei rachete nord-coreene KN-23 asupra Ucrainei a avut loc la 27 februarie 2024.

Numărul total de lansări detectate coincide cu rapoartele serviciilor de informații potrivit cărora Coreea de Nord a furnizat Rusiei aproximativ 50 de rachete balistice.

Trei rachete au fost lansate asupra Kievului și a zonelor aflate în proximitate. Celelalte ținte au fost regiunile Harkov, Poltava, Donețk și Kirovohrad.

Atacurile cu rachete nord-coreene, care au început la 30 decembrie 2023, au ucis 24 de persoane în Ucraina, au rănit alte 115 și au avariat clădiri rezidențiale și instalații industriale.

Potrivit Procuraturii Generale de la Kiev, aproximativ 50 de rachete au fost lansate din regiunile vestice ale Rusiei - Belgorod, Voronej și Kursk.

În același timp, Ucraina încă investighează dacă Phenian a trimis instructori militari în Rusia pentru a monitoriza lansările de rachete.

La începutul acestui an, Casa Albă a anunțat că Rusia a primit rachete balistice de la Coreea de Nord. Președintele american Joe Biden a afirmat că invadatorii ruși au folosit deja astfel de arme pentru a lovi Ucraina.

Concret, una dintre rachetele nord-coreene a căzut pe un câmp din regiunea Zaporojie. O altă rachetă ar fi putut lovi cartierul Bucha din regiunea Kiev, provocând apariția unui crater mare acolo.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel