Joe Biden, vizită oficială în Israel: Suntem solidari cu israelienii. Vina pentru explozia de la spitalul din Gaza aparţine altcuiva

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Joe Biden a promis să arate lumii că SUA este solidară cu Israelul în timpul vizitei sale de miercuri la Tel Aviv și a oferit o evaluare conform căreia explozia de la un spital din Fâșia Gaza, care a provocat proteste în masă în rândul națiunilor arabe, nu a fost comisă de armata israeliană.

,,Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcută de cealaltă parte, nu de voi", i-a spus Biden premierului israelian Benjamin Netanyahu în timpul unei întâlniri. Dar el a spus că există "o mulțime de oameni acolo" care nu sunt siguri ce a cauzat explozia, care a declanșat proteste în tot Orientul Mijlociu.

Biden a declarat ulterior că și-a bazat concluzia pe "datele care mi-au fost arătate de către Departamentul meu de Apărare".

Israelul a declarat miercuri că radarul său, precum și înregistrările video independente, au arătat că o rachetă dintr-o lansare multiplă iniţiată de militanții palestinieni a luat o traiectorie greșita și a provocat o explozie puternică unui spital di Gaza.

Youtube video image

Israelul a spus că nu a existat niciun crater, care ar fi fost prezent în cazul unei lovituri aeriene, și a publicat o înregistrare despre care a spus că a fost făcută între doi militanți Hamas care au spus că explozia a fost provocată de o lansare eşuată a unei rachete a Jihadului Islamic.

De asemenea, Biden avea programată o vizită în Iordania pentru a se întâlni miercuri cu liderii arabi, dar summitul a fost anulat după explozia de la spital din gaza. Președintele SUA a vorbit la Tel Aviv atât despre ororile pe care le-au îndurat israelienii, dar și despre criza umanitară tot mai mare pentru civilii palestinieni din Gaza.

El i-a spus lui Netanyahu că este "profund întristat și indignat" de explozia de la spitalul din Gaza. Dar a subliniat, de asemenea, că "Hamas nu reprezintă întregul popor palestinian și că nu i-a adus decât suferință". Biden a vorbit despre necesitatea de a găsi modalități de "încurajare a capacității de salvare a vieții pentru a-i ajuta pe palestinienii care sunt nevinovați, prinși la mijloc".

Mesajul general al lui Biden a fost că SUA sprijină ferm Israelul după atacul Hamas din 7 octombrie, care a ucis 1.400 de persoane.

"Vreau să știți că nu sunteți singuri. Vom continua să susținem Israelul în timp ce vă străduiți să vă apărați poporul", a spus Biden. "Vom continua să lucrăm cu voi și cu partenerii din întreaga regiune pentru a preveni alte tragedii pentru civili nevinovați".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel