Joe Biden i-a felicitat pe ucraineni de Ziua Independenței Ucrainei și a anunțat cea mai mare tranșă de ajutor militar

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele Joe Biden a anunţat miercuri că Statele Unite vor acorda Ucrainei un nou pachet de ajutoare militare, în valoare de aproape trei miliarde de dolari, informează Reuters.

,,În numele tuturor americanilor, felicit poporul ucrainean cu ocazia Zilei Independenței. În ultimele șase luni, ucrainenii au inspirat lumea cu curajul lor extraordinar și cu dedicarea lor pentru libertate.  Ei au rămas hotărâți și puternici în fața invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina. Iar ziua de astăzi nu este doar o celebrare a trecutului, ci și o afirmare răsunătoare a faptului că Ucraina rămâne cu mândrie - și va rămâne - o națiune suverană și independentă'', a spus Joe Biden.

 

SUA se angajează să-i sprijine pe ucraineni în continuarea luptei pentru apărarea suveranității Ucrainei

 

Liderul de la Casa Albă a precizat că este vorba de "cea mai mare tranşă de asistenţă de securitate de până acum", la şase luni de când Rusia a invadat Ucraina.

Cele aproximativ 2.98 miliarde alocate "vor permite Ucrainei să achiziţioneze sisteme de apărare antiaeriană, sisteme şi muniţii de artilerie, sisteme antiaeriene împotriva dronelor şi radare, pentru a se asigura că poate continua să se apere pe termen lung", a spus Biden, citat într-un comunicat al preşedinţiei americane, chiar de Ziua Independenţei Ucrainei.

Reuters informase încă de marţi seara despre noul pachet de asistenţă pentru Ucraina, dintr-o sursă oficială de la Washington care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Agenţia menţiona că fondurile ar urma să provină din Iniţiativa pentru Asistenţa de Securitate pentru Ucraina, aprobată de Congresul SUA pentru a permite guvernului SUA să achiziţioneze armament de la producători, în loc să le trimită ucrainenilor arme din stocurile americane existente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel