Joe Biden: China este o bombă cu ceas

Darius Muresan |
Data publicării:
Joe Biden, sursă foto: @POTUS · Oficial guvernamental
Joe Biden, sursă foto: @POTUS · Oficial guvernamental

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că cel mai mare rival al SUA, China, este o bombă cu ceas, invocând probleme de natură economică şi o forţă de muncă îmbătrânită, transmite Agerpres, care citează AFP.

"China este o bombă cu ceas în multe privinţe", a declarat preşedintele democrat în timpul unei deplasări în Utah.

Preşedintele Biden a subliniat că ţara asiatică se confruntă cu un şomaj ridicat şi că forţa de muncă îmbătrâneşte. Din această cauză "China are probleme", a spus el. În opinia sa, acest lucru stârneşte motive de îngrijorare pentru că atunci "când oamenii răi au probleme, fac lucruri rele".

La sfârşitul lunii iunie, preşedintele american a deranjat Beijingul afirmând că omologul său Xi Jinping aparţine categoriei "dictatorilor", un comentariu văzut ca o "provocare" de către diplomaţia chineză.

Totuşi, preşedintele Joe Biden a dat joi asigurări că încearcă să menţină "o relaţie raţională cu China"."Nu îi doresc niciun rău Chinei, doar observ".

Washingtonul şi-a relansat recent dialogul cu China printr-o succesiune de vizite ale unor înalţi oficiali americani la Beijing, inclusiv a şefului diplomaţiei americane, Antony Blinken.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel