Joe Biden a căzut în timp ce urca în avionul Air Force One (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele american Joe Biden s-a împiedicat vineri de două ori în timp ce urca scara avionului Air Force One şi a căzut în genunchi, ridicându-se apoi singur, relatează AFP şi The Independent.

Preşedintele pleca spre Atlanta pentru a se întâlni cu lideri ai comunităţii asiatice după atacurile armate soldate marţi cu opt morţi în trei saloane de masaj asiatice, transmite Agerpres.

Ajuns la jumătatea scării avionului, Biden s-a împiedicat de două ori, după care a căzut într-un genunchi şi s-a ridicat sprijinindu-se de balustrada scării. La intrarea în avion, s-a întors şi a salutat.

Acest episod readuce în atenţie semnele de întrebare despre capacitatea preşedintelui în vârstă de 78 de ani de a-şi exercita atribuţiile, după ce şi-a confundat vicepreşedintele Kamala Harris cu ''preşedintele Harris'', iar preşedintele rus Vladimir Putin i-a urat joi, ironic, ''multă sănătate'', în urma unei declaraţii în care Biden l-a catalogat pe liderul de la Kremlin drept ''asasin''.

Potrivit unui sondaj Rasmussen recent, jumătate dintre americani nu cred că Joe Biden este ''apt fizic şi mental pentru funcţia'' pe care o deţine, în timp ce o treime se întreabă de ce preşedintele nu a organizat încă nicio conferinţă de presă de când şi-a preluat mandatul în ianuarie.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a asigurat după poticneala lui Biden la urcarea în Air Force One că preşedintele se simte bine şi a sugerat că vântul puternic de la Baza Andrews de lângă Washington ar fi avut o contribuţie.

''Este vânt puternic afară'' le-a declarat ea reporterilor, potrivit Reuters. Preşedintele ''este bine 100%'', a adăugat purtătoarea de cuvânt, dar nu a spus dacă Joe Biden a fost consultat de un medic după acest episod.

În luna noiembrie, el a suferit o fractură la piciorul drept în timp ce se juca cu unul dintre câinii săi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel