Jim Mattis, secretarul american al apărării, în favoarea redeschiderii comunicării cu Rusia

Mihai Ciobanu / 28 iul 2018 / 10:08

Secretarul american al apărării a declarat că ia în considerare o întâlnire cu omologul său rus.

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, a declarat vineri că ia în considerare o întâlnire cu omologul său rus Serghei Şoigu, în contextul în care a fost evocată posibilitatea unei noi întrevederi între Donald Trump şi Vladimir Putin, relatează AFP. 

"Iau în considerare o întâlnire cu omologul meu, însă nu a fost luată nicio decizie", a declarat Mattis unui grup de jurnalişti la Pentagon. "Sunt în favoarea redeschiderii canalelor de comunicare", a adăugat el. 

"Este extrem de important să discutăm cu ţările cu care avem cele mai profunde dezacorduri", a mai spus Mattis. Anterior în cursul zilei de vineri, preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat "pregătit" să meargă la Washington şi l-a invitat pe omologul său Donald Trump să vină la Moscova. 

Anunţul survine la câteva zile după primul summit al celor doi lideri, la 16 iulie, la Helsinki, care a stârnit o controversă în SUA, unde declaraţiile lui Trump de la întâlnirea cu Putin au fost considerate prea conciliante. Întrebat despre rezultatul acestui summit, Mattis a dat asigurări că întrevederea nu a dus "la nicio schimbare de politică" faţă de Rusia. El a mai spus că Trump nu i-a cerut să coopereze cu Moscova în Siria în privinţa chestiunilor refugiaţilor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy