Jihadul Islamic Palestinian a lansat asupra Israelului, pentru prima dată, noua rachetă botezată Al-Qassem (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Organizația teroristă Jihadul Islamic Palestinian și-a prezentat duminică cea mai nouă rachetă botezată Al-Qassem, în numele lui Qassem Soleimani, fostul comandant al Forței Quds a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran (IRGC).

Conform Jerusalem Post care citează postul TV N12, organizația teroristă Jihadul Islamic Palestinian a prezentat în cadrul unui videoclip noua rachetă Al-Qassem, care a fost introdusă în serviciu în ”Sword of Jerusalem”.

Conform informațiilor din filmare racheta Al-Qassem ar avea o încărcătură de 400 de kilograme de TNT.

 

”Sword of Jerusalem” este denumirea dată de coaliția organizațiilor teroriste din Gaza pentru operațiunea împotriva Forțelor Armate Israeliene (IDF).

Săptămâna trecută în atacurile lansate din Fâșia Gaza, Hamas a testat o serie de rachete noi printre care și racheta numită A-120, numită după comandantul Brigăzii Rafah Hamas Ra'ed Al-Attar, care a fost ucis de către IDF în timpul războiului din Gaza din 2014.

Israelul a susținut că Attar a fost responsabil pentru uciderea și răpirea locotenentului IDF Hadar Goldin în timpul operațiunii Protective Edge în 2014.

Lunea trecută, confrom IDF șapte rachete A-120 au fost trase spre Ierusalim, dintre care unul a lovit o locuință într-o suburbie din apropiere. Conform informațiilor israeliene se pare că racheta A-120 a fost botezată așa fiindcă ar avea o rază de acțiune de 120 de kilometri.

Denumirile acestor rachete nu sunt întâmplătoare. În 2014, Hamas a prezentat racheta R-160 cu rază lungă de acțiune. ”R” vine de la numele unui fost comandant al Hamas, Abdel-Aziz Rantisi, care a fost ucis de IDF în 2004.

Informațiile israeliene estimează că Hamas are zeci de rachete - inclusiv R-160, M-302D și M302-B - cu o autonomie între 100-160 de kilometri, care pot ajunge în orice parte a Israelului și alte sute de rachete (J-80, M-75, Fajr-5, M-75 modernizat) cu o rază de acțiune de 70-80 de kilometri.

Serviciile de Informații israeliene estimează că Hamas are în total un arsenal de 5.000 - 6.000 de rachete care pot lovi oriunde în Israel.

Conform informațiilor vehiculate pe rețelele de socializare gruparea teroristă Hamas a amplasat sistemele de lansare a rachetelor în zone populate folosint astfel civilii pe post de scut uman.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel