Jens Stoltenberg: NATO poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

NATO poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, postului de radio BBC, preluat de Reuters.

El a refuzat să comenteze despre sistemele de armament provenit din fiecare stat membru, dar a apreciat că rezultatele armelor livrate până acum Ucrainei sunt clare.

"Vedem şi efectul acestor sisteme, arme, pe câmpul de luptă, în fiecare zi. Vedem toate blindatele ruseşti distruse, vedem că Ucraina are capacitatea de a doborî rachete şi avioane ruseşti", a spus Stoltenberg, potrivit Agerpres.

"Aliaţii sunt gata să ofere şi mai mult, precum şi armament mai modern şi mai greu", a afirmat secretarul general al NATO.

Din partea sua, Ucraina a primit peste 85.000 de sisteme antitanc și antiaeriene și admit că oferă informații despre mișcările trupelor ruse.

Ieri, şeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, a precizat că Ucraina a primit din partea SUA şi a aliaţilor săi peste 60.000 de rachete antitanc şi peste 25.000 de rachete antiaeriene.

Tot ieri, şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a cerut ţărilor membre NATO să furnizeze mai multe arme Ucrainei pentru combaterea forţelor ruse, indicând că, în cadrul reuniunii pe care o va avea joi cu aliaţii NATO la Bruxelles, are trei puncte pe ordinea de zi: "arme, arme şi iar arme"

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel