Jens Stoltenberg: NATO nu are nevoie de permisiunea Rusiei pentru a primi în rândurile sale Ucraina

S.I. Catalin / 26 sep 2018 / 15:25
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

NATO nu are nevoie de permisiunea Rusiei pentru a primi în rândurile sale Ucraina, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat AP înainte de întâlnirea cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la New York.

„Numai Ucraina își poate alege drumul pe care îl va urma, indiferent dacă dorește sau nu să se alăture NATO”, a spus Stoltenberg, potrivit paginaderusia.ro.

„Drept urmare, cei 29 de membri ai alianței și Ucraina vor decide dacă Ucraina respectă standardele necesare aderării la NATO”, a adăugat secretarul general al NATO.

Stoltenberg și-a exprimat îngrijorarea față de intervenția militară a Rusiei în Ucraina și Georgia, sprijinul Rusiei față de regimul lui Assad în Siria și concentrarea de forțe navale rusești în estul Mediteranei.

În același timp, el a cerut menținerea unui dialog între NATO și Rusia pentru a ajuta la dezamorsarea tensiunilor, cât timp conflictul din Ucraina rămâne nerezolvat.

„Când avem neînțelegeri serioase, când vedem creșterea tensiunilor, când vedem o prezență militară tot mai mare în apropierea granițelor noastre – este chiar mai important să avem un dialog”, a subliniat Jens Stoltenberg.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy