Jens Stoltenberg: Anexarea Crimeei a fost o consecinţă a concurenţei dintre marile puteri

S.I. Catalin |
Data publicării:

Concurența între marile state provoacă noi amenințări la adresa ordinii mondiale, iar anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Federaţia Rusă este un exemplu în acest sens - a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unui discurs susţinut la Centrul de Studii Strategice de la Universitatea Victoria din Wellington, Noua Zeelandă.

,,Prima (provocare pentru securitatea mondială, n.red) este o concurență sporită între marile puteri. Și vedem consecințele acestui fapt în Crimeea. De la anexarea ilegală a Crimeei la Coreea de Nord, de la Siria la Marea Chinei de Sud" - a precizat Stoltenberg, potrivit Rador.

Potrivit secretarului general al NATO, anexarea Crimeii este primul caz de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în care un stat ocupă teritoriile altui stat.

De asemenea, Stoltenberg a atras atenţia că Federaţia Rusă își consolidează prezența în alte țări.

,,Și vedem o prezenţă rusă crescândă în Orientul Mijlociu, în Siria, precum și faptul că Rusia încearcă să intervină și să submineze încrederea în instituțiile democratice din mai multe țări membre NATO și din altă parte" - a mai declarat secretarul general al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel