Aspen – GMF Bucharest Forum 2022: Jens Stoltenberg: România, aliat puternic şi respectat în NATO

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Stoltenberg NATO
Stoltenberg NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit despre Mircea Geoană, în cadrul celui mai amplu eveniment public internațional cu tematică geopolitică și geoeconomică găzduit la București.

 

„România este un aliat puternic şi respectat în cadrul NATO și mi se amintește acest lucru în fiecare zi”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Cea mai mare contribuție adusă alianței are legătură cu Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO. „Îmi amintește de angajamentul României față de NATO în fiecare zi”, a subliniat Jens Stoltenberg.

„Mircea Geoană este un om cu care apreciez să lucrez, este un prieten”, a mai spus Jens Stoltenberg.

 

Institutul Aspen România, în parteneriat cu German Marshall Fund of the United States, cu sprijinul NATO, Comisiei Europene și USAID, organizează cea de-a 11-a ediție a evenimentului Aspen - GMF Bucharest Forum 2022: A World in Flux - Towards a New European Architecture, cel mai amplu eveniment public internațional cu tematică geopolitică și geoeconomică găzduit în România, la București, în zilele 29-30 noiembrie 2022.

Aspen - GMF Bucharest Forum 2022 are loc în timpul Reuniunii Ministeriale NATO de la București și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică într-un format tripartit care va facilita analize și abordări sinergice. Astfel, evenimentul va reuni pe aceeși scenă, în București, speakeri și moderatori internaționali de nivel înalt, printre aceștia numărându-se Jens Stoltenberg, Secretar General NATO, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, Maroš Šefčovič, Vicepreședinte pentru Relații Interinstituționale și prospectivă, Comisia Europeană.

Ediția din 2022 are loc în contextul multiplelor crize profunde din ultimii ani, printre care și războiul desfășurat pe teritoriul Ucrainei, care a avut un impact puternic asupra întregii lumi, atât din punct de vedere economic, cât și al securității. În timp ce aspectele legate de securitate rămân o prioritate în aceste vremuri de război, conversația și acțiunile de modelare a viitoarei stabilități, a păcii și a progresului în regiune și dincolo de ea nu sunt mai puțin importante.

Astfel, în cele două zile de eveniment, reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică vor lua cuvântul, dezbătând subiecte de importanță strategică, precum noua arhitectură politică și economică europeană, perspective de pace în Ucraina și în regiune, reziliența socială ca primă linie de apărare, accelerarea inovării, securitatea energetică și tranziția ecologică, lanțurile de aprovizionare ale viitorului, și multe altele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel