Japonia va relua utilizarea avioanelor de vânătoare F-35

S.I. Catalin / 01 aug 2019 / 10:51

Ministerul Apărării din Japonia a anunţat joi că va relua utilizarea aeronavelor de vânătoare F-35, pentru prima dată de la incidentul aviatic din luna aprilie, cauzat de o eroare de pilotaj, informează agenţia de presă Reuters.

Aeronava prăbuşită în luna aprilie avea mai puţin de un an şi era prima avion de vânătoare F-35 asamblat în Japonia.

Imedia după incident, Ministerul nipon al Apărării a hotărât că va ţine la sol toate avioanele de vânătoare F-35 până când se va clarifica motivul prăbuşirii respectivului avion.

Ministerul Apărării din Japonia a concluzionat în luna iunie, pe baza datelor analizate de Forţele aeriene nipone, faptul că în cursul unei misiuni de antrenament, pilotul avionului F-35 prăbușit în Oceanul Pacific a primit ordin să coboare la o altă altitudine pentru a evita o aeronavă americană. Pilotul a răspuns calm la acestă cerere, însă a plonjat aproape cu viteza maximă în ocean, în apropierea bazei aeriene Misawa de pe insula Honshu.

Raportul a mai indicat că rămășițele pilotului au fost găsite recent iar viteza cu care s-a desfășurat accidentul a fost atât de mare încât e puțin probabil ca acesta să fi încercat să se catapulteze.

Din avionul F-35 prăbușit nu a fost găsită decât o mică parte din epavă. Cea mai mare parte a avionului se află încă undeva pe fundul oceanului, la aproximativ 5.000 de metri sub apă.

Avionul a fost dat dispărut pe data de 9 aprilie, în jurul orei locale 19:30 (10:30 GMT), în timp ce se afla la circa 135 kilometri est de Misawa (nord-estul Japoniei) pentru o misiune de antrenament. La o zi distanță după dispariția F-35 de pe radar, echipele de intervenție au identificat coada avionului de luptă.

Avionul F-35 a coborât de la o altitudine de aproximativ 9.000 de metri cu o viteză peste 1.000 de km/h. Cu doar 15 secunde înainte de a dispărea de pe radare, pilotul a comunicat pentru ultima oară cu turnul de control, dar în niciun moment Hosomi nu a indicat că aparatul de zbor ar avea probleme.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy