Japonia va relua utilizarea avioanelor de vânătoare F-35

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Japonia a anunţat joi că va relua utilizarea aeronavelor de vânătoare F-35, pentru prima dată de la incidentul aviatic din luna aprilie, cauzat de o eroare de pilotaj, informează agenţia de presă Reuters.

Aeronava prăbuşită în luna aprilie avea mai puţin de un an şi era prima avion de vânătoare F-35 asamblat în Japonia.

Imedia după incident, Ministerul nipon al Apărării a hotărât că va ţine la sol toate avioanele de vânătoare F-35 până când se va clarifica motivul prăbuşirii respectivului avion.

Ministerul Apărării din Japonia a concluzionat în luna iunie, pe baza datelor analizate de Forţele aeriene nipone, faptul că în cursul unei misiuni de antrenament, pilotul avionului F-35 prăbușit în Oceanul Pacific a primit ordin să coboare la o altă altitudine pentru a evita o aeronavă americană. Pilotul a răspuns calm la acestă cerere, însă a plonjat aproape cu viteza maximă în ocean, în apropierea bazei aeriene Misawa de pe insula Honshu.

Raportul a mai indicat că rămășițele pilotului au fost găsite recent iar viteza cu care s-a desfășurat accidentul a fost atât de mare încât e puțin probabil ca acesta să fi încercat să se catapulteze.

Din avionul F-35 prăbușit nu a fost găsită decât o mică parte din epavă. Cea mai mare parte a avionului se află încă undeva pe fundul oceanului, la aproximativ 5.000 de metri sub apă.

Avionul a fost dat dispărut pe data de 9 aprilie, în jurul orei locale 19:30 (10:30 GMT), în timp ce se afla la circa 135 kilometri est de Misawa (nord-estul Japoniei) pentru o misiune de antrenament. La o zi distanță după dispariția F-35 de pe radar, echipele de intervenție au identificat coada avionului de luptă.

Avionul F-35 a coborât de la o altitudine de aproximativ 9.000 de metri cu o viteză peste 1.000 de km/h. Cu doar 15 secunde înainte de a dispărea de pe radare, pilotul a comunicat pentru ultima oară cu turnul de control, dar în niciun moment Hosomi nu a indicat că aparatul de zbor ar avea probleme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel