Japonia oferă gratuit un medicament pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19

Eduard Pascu / 08 apr 2020 / 13:30
Ministrul de Externe al Japoniei, Toshimitsu Motegi
Ministrul de Externe al Japoniei, Toshimitsu Motegi

Japonia s-a oferit să furnizeze gratuit către 20 de țări un medicament pentru a trata pacienții cu coronavirus, a declarat marți ministrul japonez de externe Toshimitsu Motegi, transmite agenția Anadolu.

Potrivit Kyodo News, Toshimitsu Motegi a spus că 20 de țări ar putea primi medicamentul Avigan, pentru a fi testat clinic, inclusiv în Turcia, Bulgaria, Republica Cehă, Indonezia, Iran, Myanmar și Arabia Saudită.

Încă treizeci de țări s-au arătat interesate de acest medicament, a spus Motegi reporterilor. "Vom lucra cu țările interesate pentru a extinde cercetările clinice pe Avigan la nivel internațional", a mai spus acesta.

Avigan, cunoscut și sub numele de Favipiravir, este un medicament antiviral dezvoltat de Toyama Chemical din Japonia pentru tratarea gripei, dar cercetătorii din China au găsit că este eficient și asupra coronavirusului, a adăugat agenția.

Japonia are peste 4.250 de cazuri confirmate de COVID-19 și 93 de persoane au decedat.

Premierul Shinzo Abe a declarat, marți, stare de urgență timp de o lună în cel puțin șapte șapte prefecturi din 47, inclusiv Tokyo, pentru a stopa răspândirea virusului.

Noile măsuri împuternicesc guvernanții locali să ia măsuri preventive mai puternice, inclusiv să ceară publicului să rămână acasă și să restricționeze funcționarea școlilor și a altor facilități.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy