Japonia investește în soluții împotriva rachetelor hipersonice. Japonia va desfășura, după SUA, o a doua cea mai puternică rețea de sateliți

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Japonia și-a propus să desfășoare o impresionantă rețea de 50 de sateliți pe o orbită joasă a Pământului pentru a detecta rachetele hipersonice de ultimă generație, capabile să evite sistemele actuale de apărare.

Numărul de sateliți, destinați combaterii amenințărilor hipersonice este unul destul de mare, având în vedere că SUA, care monitorizează situația la nivel global, intenționează să construiască un sistem similar format din mai multe constelații, fiecare având câte 30 de sateliți.

Sistemul, luat în considerare de Ministerul Apărării de la Tokyo, va mai fi util și pentru a oferi Forțelor de Autoapărare nipone capacitatea de a lovi bazele de rachete inamice, dar cu condiția să se  adopte o legislație care să permită acest lucru.

Sateliții, proiectați să lucreze împreună, vor face treceri frecvente peste ținte specifice, mărind fereastra de timp necesară Japoniei pentru a evalua dacă unitățile militare inamice se pregătesc să desfășoare acțiuni ostile, au declarat surse din guvern.

După punerea în funcțiune a sistemului de sateliți, va avea loc și un test de verificare pentru a identifica și urmări rachete hipersonice care, pe lângă viteza foarte mare, își schimbă și traiectoria, similar rachetelor de croazieră.

Ministerul Apărării intenționează să introducă sistemul satelitar de detectare și urmărire a rachetelor hipersonice în următorul Program de Apărare pe termen mediu care se va derula în perioada 2023 - 2027.

Acest program este unul dintre cele trei documente importante de securitate planificate pentru modificare până la sfârșitul anului.

Lansările sateliților vor fi efectuate în perioada de derulare a Programului de Apărare pe termen mediu și se intenționează ca această operațiune să fie atribuită organizațiilor private.

Coroborarea datelor furnizate de constelația formată din cei 50 de sateliți, cu imagini realizate de sateliți privați, precum și cu informații trimise de Statele Unite, va permite Japoniei să-și sporească puternic capacitatea de culegere de informații specifice, au declarat oficiali niponi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel