Japonia a respins oferta Lockheed Martin pentru viitorul avion F-X

Eduard Pascu |
Data publicării:

Japonia a respins ofertele mai multor producători de avioane, printre care și Lockheed Martin pentru producerea viitorului avion F-X, transmite Janes.

Agenția de achiziții, tehnologie și logistică a Ministerului Apărării din Japonia (ATM) a anunțat că intenționează să continue un proiect de dezvoltare condus de Japonia a unei aeronave de vânătoare de generație viitoare, respingând propunerile producătorilor străini, inclusiv cea propusă de Lockheed Martin care prevedea dezvotarea noului avion combinând elemente ale aeronavelor din generația a cincea F-22 și F-35.

 

Un avion complet nou, nu combinat

 

Tokyo își propune să înlocuiască avioanele de luptă Mitsubishi F-2 din Japonia cu un nou avion în anii 2030. „Pe baza discuțiilor anterioare, opțiunea de „a dezvolta instrumente derivate ale avioanelor existente" nu poate fi un candidat din perspectiva unei dezvoltări conduse de Japonia, iar Ministerul Apărării a ajuns la concluzia că vom dezvolta un nou model și, lucrul acesta a fost comunicat lui Lockheed Martin", a declarat un purtător de cuvânt al Agenției de Achiziții.

„Recunoaștem că avem suficientă tehnologie pentru a face posibil un proiect dezvoltat pe plan intern", a adăugat el, subliniind, totuși, că, așa cum se menționează în Programul de apărare pe termen mediu, proiectul include și posibilitatea colaborării internaționale.

 

Marea Britanie și SUA, umăr la umăr în proiectul F-X

 

Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite sunt în fruntea proiectului de dezvoltare din Japonia pentru un avion de luptă - numit „F-X". Se știe că oferta americană este un „hibrid" de tehnologii și caracteristici de proiectare de la avioanele multirol fabricate de Lockheed Martin, F-22 Raptor și F-35 Joint Strike Fighter.

Oferta de parteneriat din Marea Britanie ar fi condusă de BAE Systems, dar ar implică în mod similar și alte companii din Marea Britanie. Aceasta ar fi încadrată în jurul unora dintre tehnologiile și caracteristicile de proiectare ale avionului de luptă Tempest pe care Marea Britanie intenționează să îl dezvolte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel