Italia va furniza arme Ucrainei până la sfârșitul anului 2023 - decizia guvernului Meloni

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Consiliul de Miniștri al Italiei, convocat de premierul Giorgia Meloni, a aprobat în unanimitate un decret care prelungește furnizarea de arme către Ucraina până la 31 decembrie 2023, a relatat joi Corriere della Sera.

Pentru a continua să sprijine Kievul, guvernul Meloni a ales calea Parlamentului. După ce Cameră Deputaților a Parlamentului a aprobat moțiunea, Consiliul de Miniștri a dat undă verde așa-numitului "decret NATO", care prelungește deciziile deja luate de guvernul Draghi care expiră la 31 decembrie.

Până la începutul anului 2023, pe masa guvernului este așteptat cel de-al șaselea decret de ajutor pentru Ucraina - de data aceasta pentru a răspunde nevoilor Ucrainei  în materie de sisteme de apărare aeriană. Acest ajutor vine ca răspuns la solicitările Kievului că statele occidentale să furnizeze sisteme de apărare aeriană pentru că Ucraina să se poată apăra în fata bombardamentelor Rusiei care vizează infrastructura critica.

 

Obuzierele din Italia au ajuns pe frontul din Ucraina

 

Informațiile recente însoțite de imagini arată că cel puțin una dintre unitățile de artilerie ale Forțelor Terestre ale Ucrainei a primit obuziere de tipul FH-70 de calibru 155 mm din Italia. 

La sfârșitul anului trecut, armata italiană avea în dotare un număr de 163 de obuziere FH-70, care reprezenta toată artileria să tractată de 155 mm. În prezent nu se cunoaște numărul exact de obuziere transferate pentru a sprijini Ucraina. În schimb, se știe că odată cu acestea Italia a furnizat armatei ucrainene și camioanele Astra SM 66.40 Prime Mover, concepute special pentru remorcarea obuzierelor.

La începutul lunii noiembrie au apărut primele informaţii ca Italia pregătește un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina, care include diverse sisteme de apărare aeriană.

 

Guvernului Meloni, dispus să transfere Ucrainei sisteme SAMP/T (MAMBA) și Aspide

 

Pe 22 octombrie, liderul partidului Frații Italiei, Giorgia Meloni, a devenit oficial noul șef al guvernului italian. Ea a mai declarat că singura modalitate de a obține pacea între Rusia și Ucraina este să ajute Kievul să se apere prin mijloace militare.

Meloni a promis înainte de învestire că va sprijini Ucraina și va implementa sancțiuni împotriva dictatorului rus Vladimir Putin. 

Și se pare că se va ține de cuvânt. Astfel, guvernul italian va trimite un nou pachet de arme în Ucraina, inclusiv sisteme de apărare aeriană.

Potrivit unor informaţii publicate de agenţia Reuters în luna noiembrie, executivul de la Roma este pregătit să furnizeze Ucrainei diverse sisteme de apărare aeriană, în special sistemul SAMP/T (MAMBA) franco-italian cu rază medie de acțiune și sistemul Aspide italian, precum și rachete portabile Stinger.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel